De verhuur van een commerciele ruimte

Het aanbod op het gebied van verhuur van commerciele ruimtes is ontzettend groot. Wandel maar eens door een winkelcentrum en je zult zien dat deze regelmatig te huur worden aangeboden.

Vaak staan ze niet lang leeg en zeker panden op een goede locatie zullen snel weer verhuurd zijn.

Aanbod van commerciele ruimtes
In ons land is zoals gezegd veel aanbod van commerciele ruimtes. Door tegenvallende resultaten zijn vaak veel kleine winkeltjes genoodzaakt om de deuren te sluiten, zij kunnen vaak niet op tegen de grote winkelcentra doe ook veel zondagen zijn geopend. Zodoende komen er regelmatig panden vrij. Als je deze graag als ondernemer wilt huren, dan kun je hiernaar op zoek gaan via vastgoed bedrijven. 

Soorten en maten
Commerciele ruimtes zijn er in allerlei soorten en maten. Afhankelijk van de grootte die je denkt nodig te hebben voor je bedrijf, kun je dan ook gericht op zoek gaan. Ook bij veel nieuwbouwprojecten is vaak een gedeelte beschikbaar voor commerciele doeleinden. Natuurlijk is de ligging c.q. locatie ook van wezenlijk belang. Een goede locatie is natuurlijk voor elk bedrijf, wat voor bedrijf ook, erg gunstig.

Adressen zoeken van verhuurders
Het meeste aanbod van commerciele ruimtes ten behoeve van de verhuur zul je kunnen vinden bij de verschillende vastgoedbedrijven. Veel van deze bedrijven hebben op het internet een eigen website met daarop hun gehele aanbod. Ook adverteren zij regelmatig in regionale en/of landelijke dagbladen. Of het nu gaat om een kantoorpand, magazijn of handelspanden, het is zeker te vinden. Commerciele ruimtes die leeg staan en bestemd zijn om te verhuren zijn vrijwel altijd voorzien van aanplakbiljetten met de benodigde contactgegevens. Heb je interesse, dan doe je er verstandig aan om contact op te nemen. Zeker aanbod op een toplocatie zal niet lang vrij zijn en snel weer een nieuwe huurder hebben.

De prijs, oppervlakte en locatie
De prijzen die worden gehanteerd zijn erg verschillend. Er zijn hiervoor een aantal factoren van belang. Als eerste natuurlijk de grootte die vrijwel altijd wordt aangegeven in vierkante meters. Hoe meer meters, hoe hoger de huurprijs zal zijn. Verder is de ligging van groot belang voor de prijs. Een toplocatie in een groot bedrijvenpark of een ideale locatie in een grote winkelstraat zal ervoor zorgen dat de huurprijs flink hoger is dan bij een minder aantrekkelijke ligging.

Het huurcontract en voorwaarden
Alsje een geschikte commerciele ruimte hebt gevonden om je onderneming te vestigen dan zal er tussen de verhuurder en jou een huurcontract worden opgesteld. Hierin zijn veel belangrijke zaken vastgelegd. Hierbij kun je denken aan een opzegtermijn, een minimale huurperiode en de huurprijs. De huur die je betaalt zal vrijwel altijd maandelijks geind worden. Verder staan er in het huurcontract voorwaarden waaraan je je als huurder zult moeten houden.

Verhuurmogelijkheden op stations
Op veel treinstations, zeker op de grote stations in de grote steden, zijn erg veel ondernemers gevestigd. Zo zijn er vaak diverse winkels en boetieks en eetgelegenheden te vinden. In veel gevallen zijn het ook ondernemers die op het stationsterrein een commerciele ruimte huren.  Heb je interesse hierin, dan kun je hiervoor terecht bij de Nederlandse Spoorwegen. Informatie hierover is op het internet te vinden. Zeker op grote stations komen dagelijks veel bezoekers. Voor kantoorbedrijven is dit wellicht niet aantrekkelijk maar voor ondernemers op het gebied van bijvoorbeeld kado winkels is dit natuurlijk erg aantrekkelijk. Ook bloemenwinkels doen het vaak erg goed op dit soort stations. Horeca en food bedrijven zijn ook erg gewild. Wil je weten of het bedrijf dat jij wilt gaan exploiteren geschikt is voor een commerciele ruimte op een van de stations dan kun je hierover contact opnemen.