Aandachtspunten bij vrachtwagen verhuur

Het kan voorkomen dat je om wat voor reden dan ook een vrachtwagen nodig hebt. Dit kan nodig zijn als je gaat verhuizen en daar liever geen verhuisbedrijf voor in wilt schakelen. Ook kan het zijn dat je als ondernemer voor je bedrijf een vrachtwagen nodig hebt.

Gelukkig zijn er voldoende vrachtwagen verhuurbedrijven te vinden waar je dan uitstekend terecht kunt. Er worden diverse soorten vrachtwagens verhuurd, zoals met een verschillend laadvermogen en met de mogelijkheid te koelen of te vriezen.

Voorwaarden en eisen
Niet iedereen kan zomaar een vrachtwagen huren. Vanzelfsprekend moet je in het bezit zijn van een geldend rijbewijs waarmee het geoorloofd is dat je een vrachtauto bestuurd. Dit mag, zoals je waarschijnlijk wel weet, niet als je in het bezit bent van rijbewijs B. Verder kan het ook nog zo zijn dat het verhuurbedrijf als eis stelt dat je het vereiste rijbewijs al een x-aantal jaren in je bezit hebt. Dit kan echter per bedrijf verschillen, dus informeer hier dan ook altijd naar.

Benodigde verzekeringen
Bij vrijwel alle  verhuurders zal standaard een WA verzekering bij de verhuur zijn inbegrepen. Vaak wordt ook de mogelijkheid geboden om extra verzekeringen af te sluiten. Door het afsluiten van een volledig All-risk verzekering zorg je dat het eigen risico bij eventuele schade aan de vrachtwagen beperkt wordt. Sluit je niet een dergelijke verzekering af dan zullen de kosten bij schade voor je eigen rekening komen. Alle kosten zijn dan voor jezelf. Het is dan ook zeker aan te bevelen deze extra verzekering af te sluiten. Een diefstalverzekering zal ook worden aangeraden. Ook door het afsluiten van een diefstal verzekering zal het eigen risico behoorlijk beperkt worden. Heb je een diefstal verzekering afgesloten en wordt onverhoopt de vrachtwagen gestolen dan heb je alleen een beperkt eigen risico, zonder diefstalverzekering zal de dagwaarde van de vrachtauto bij jou in rekening worden gebracht. Erg verstandig dus om wel een diefstalverzekering af te sluiten.

Mogelijkheden over de grens
Wanneer je een vrachtwagen wilt huren waarmee je buiten Nederland wilt gaan rijden dien je altijd even te informeren of dit is toegestaan. Dit is zeker belangrijk om te weten omdat als je wel in bepaalde landen gaat rijden wat niet is toegestaan de verzekeringen zullen vervallen. Bij de verhuurder kunnen ze je precies vertellen welke landen zijn toegestaan en welke landen niet. Zeker belangrijk om te weten.

Korte of lange periode huren
Vrachtwagens kunnen voor een korte of een langere periode worden verhuurd. Als particulier zal je deze waarschijnlijk alleen maar voor een korte periode huren. Veel bedrijven hebben echter vaak, zo niet dagelijks, vrachtauto's nodig en huren meer en meer voor een langere periode. Vroeger hadden veel ondernemers het idee dat ze zelf over een wagenpark moesten beschikken. Echter de lange termijn verhuur is steeds meer in opkomst. Voordelen zijn dan ook dat je als bedrijf geen omkijken hebt naar onderhoud van het wagenpark en je hoeft geen investeringen te doen. Iedere maand krijg je keurig een factuur voor de huur inclusief verzekeringen enzovoorts.