Trailerverhuur voor bedrijf en particulier

Trailer verhuur is meer en meer in opkomst in Nederland, want steeds meer bedrijven kiezen ervoor om voor het vervoer van hun ladingen een trailer te huren.

 

Een trailer wordt ook wel oplegger genoemd en is een aanhangwagen die gekoppeld kan worden aan een trekkend voertuig. Dit wordt dan ook wel een trekker-opleggercombinatie genoemd. Trailers zijn er in verschillende uitvoeringen en afmetingen, afhankelijk van het doel waarvoor ze bedoeld zijn. De meeste zijn voorzien van een soort zeil, een huif, waardoor je je goederen die je vervoerd schoon en droog kunt vervoeren.

Speciale uitvoeringen van trailers

Met een trailer kun je goederen goed vervoeren, hier zijn ze immers ook voor bedoeld. Maar wat nu als er iets vervoerd moet worden wat eigenlijk te groot is en wat niet uit elkaar gehaald kan worden? Hier is in de jaren 60 een oplossing voor gevonden. Men bedacht een uitschuifbare uitvoering. Het is namelijk wettelijk bepaald dat de lengte maximaal 12 meter mag zijn. Door het uitvinden van een uitschuifbare variant kunnen grotere, langere objecten hierop prima worden vervoerd. Rijd je met een uitgeschoven trailer, dan zijn hier wel ontheffingen van  de verkeerswet voor nodig. Je mag er dus niet zo maar eventjes mee rondrijden! Ook de breedte van een oplegger is wettelijk vastgesteld,en hij mag niet breder zijn dan 2,60 meter. Ook zijn er speciale modellen te huur voor goederen met een grote hoogte en die ook niet uit elkaar te halen zijn. Dit zijn de zogenaamde diepteladers. Hierbij ligt de lading veel lager zodat er geen problemen ontstaan bij viaducten. Als tussenweg bestaat er nog de semi-dieplader.

De keuze voor een  bepaald model
De medewerkers van een verhuurbedrijf zijn gespecialiseerd in hun vak en kunnen je een passend advies geven over welke trailer je het beste kunt huren. Zoals duidelijk zal zijn is de lading voor een groot deel bepalend hiervoor. Laat je dan ook zeker goed informeren wat de beste keus is. 

Voordelen van huren en service 
De meeste kosten komen niet zozeer voort uit het aanschaffen van een trailer maar uit het onderhoud en reparatiekosten ervan. Als je er dus zelf een aanschaft, komen de kosten voor onderhoud vanzelfsprekend ook voor je eigen rekening. Als je besluit te huren heb je alleen maar te maken met de kosten hiervan. Het gehele onderhoud en de bijkomende kosten daarvan zijn voor rekening van de verhuurder. Bij veel verhuurbedrijven wordt ook prima service aangeboden in het geval van technische storingen of bij pech onderweg. Huur je voor een langere periode een of meerdere trailers dan bestaat bij sommige verhuurders de mogelijkheid om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit bespaart je veel werk en waarschijnlijk ook de nodige kosten.