De Solex bromfiets verhuur

Wanneer je eens lekker wilt toeren met een Solex, dan kun je er een huren. De Solex is een bromfiets die in de jaren 1946 tot 1988 werd geproduceerd door een Frans bedrijf en die nu nog te zien is op straat. 

 

Ze produceerden deze onder de naam Velosolex wat in Nederland werd afgekort tot Solex. Nu wordt de Solex nog geproduceerd in Hongarije en China. In de jaren 60 was dit vervoermiddel erg populair bij meisjes, de jongens hadden liever een Puch. Sinds 2005 wordt de Solex weer geproduceerd door een ander Frans bedrijf alleen onder een andere naam, dit is om juridische redenen.

Solex verhuur voor recreatie
In Nederland zijn adressen te vinden waar je terecht kunt om eens een Solex te huren. Ook voor bijvoorbeeld personeelsuitjes is dit zeker leuk om eens te doen. Er zijn verhuurbedrijven waar je route kaarten meekrijgt om zo mooie tochten door onze eigen natuur hier in Nederland te maken.
Deze routes voeren vaak langs rustige landweggetjes waarbij je onderweg even ergens wat kunt eten of drinken en waarbij je onderweg leuke bezienswaardigheden tegen zult komen. Ook met het hele gezin of de familie is een dagje Solex rijden een geweldige belevenis. Je hoeft geen helm te dragen bij het rijden erop!

Mogelijke arrangementen met een Solex
Er bestaat dus de mogelijkheid om bij sommige Solex verhuurders arrangementen te boeken, met name voor grotere groepen. Er zijn ook mogelijkheden om een gids mee te nemen tijdens de tocht die je zult maken bij deze arrangementen.
Deze tochten worden veelal georganiseerd in een van de vele natuurgebieden die ons land kent, bijvoorbeeld in de Peel. Bij deze arrangementen behoren veelal hapjes en drankjes, een brunch of diner of een barbecue. De arrangementen verschillen echter per verhuurbedrijf.

Goed om te weten
Er zijn een aantal zaken goed om te weten als je een Solex wilt gaan huren. Zo is deze erg milieuvriendelijk met een verbruik van 1 op 70! Verder hoef je dus geen helm te dragen. Wel dien je rekening te houden met een minimum leeftijd van 16 jaar als je in het bezit bent van een passend rijbewijs of als je ouder bent dan 21 jaar. Er zijn echter ook verhuurders die een minimum leeftijd hanteren van 24 jaar en de personen dienen dan ofwel een rijbewijs, ofwel een bromfietscertificaat te bezitten. Vanzelfsprekend is het belangrijk dat je je goed aan de verkeersregels houdt en dat je geen alcohol of drugs gebruikt. Doe je dit toch dan vervallen alle voorwaarden van de verhuurder en ben je volledig zelf verantwoordelijk. Huurvoorwaarden kunnen verschillen bij verschillende bedrijven, en je kunt deze altijd opvragen of inzien.