Motor verhuur bedrijven

Wat is er nu leuker dan eens heerlijk te toeren op een stoere motor door ons mooie land? Ook al ben je zelf niet in het bezit ervan, het is toch mogelijk want je kunt overal in Nederland adressen vinden voor motorverhuur. 

 

 

De soorten en uitvoeringen 
Er zijn verschillende soorten motoren te huur. Of je nu een sportief type bent, een stoere motormuis of gaat voor snelheid en dynamiek, je zult zeker een model kunnen huren dat aansluit bij je eigen wensen. Ben je klein van stuk dan zijn er ook modellen met een lage opstap zodat ook kleine mensen hiermee uit de voeten kunnen.

Belangrijk om te weten
Motor rijden is voor de liefhebbers natuurlijk helemaal fantastisch maar niet geheel zonder gevaar. Beschermende kleding is dan ook zeker nodig. Verder is het verplicht een helm te dragen en natuurlijk moet je in het bezit zijn van een motorrijbewijs. Ook dragen motorrijders vrijwel altijd goede leren handschoenen. Vaak zit bij de huur van een motorfiets een verzekering inbegrepen. Dit kan echter wel verschillend zijn, soms is de verzekering All-risk, soms is de verzekering alleen WA en geldt er een eigen risico. Vraag vooraf goed naar de verzekering zodat je niet voor eventuele verrassingen komt te staan. Er zijn verhuurbedrijven die een minimum leeftijd stellen bij de verhuur van bepaalde types motoren, of als eis stellen dat iemand een bepaalde periode in het bezit van zijn of haar rijbewijs moet zijn.

Het belang van motorkleding
Mensen die zelf in het bezit zijn van een motor beschikken meestal ook over eigen motorkleding. Als je slechts een enkele keer rijdt, dan heb je zelf de benodigde kleding waarschijnlijk niet in huis. Bij veel verhuurbedrijven kun je dit dan ook huren. Dit is vele malen goedkoper dan zelf kopen dus ideaal voor een dagje rijden. Wil je met een groep mensen op pad gaan dan is het wel verstandig om dit vooraf te reserveren, zeker als de voorkeur van de mensen uitgaat naar een bepaald type. Wil je de kleding erbij huren geef ook dit dan van te voren door.

Kosten en verzekering
Ook aan motor verhuur zijn vanzelfsprekend kosten verbonden. Hoeveel deze kosten zijn is verschillend. De periode waarvoor je de motor huurt heeft invloed op de prijs. Ook zullen het aantal vrije kilometers meer zijn bij een langere huurperiode. Dit is ook een punt waar je even op moet letten, het aantal vrije kilometers dat bij de huurprijs zit inbegrepen. Kom je hier over heen dan zul je een bedrag per kilometer moeten bijbetalen. De brandstof komt vrijwel overal voor rekening van de huurder. Als de gehuurde motorfiets verzekerd is, vraag dan altijd of de dekking ook geldt voor het buitenland, en vraag ten alle tijde de groene kaart mee. Check ook of de verzekering WA is of All-risk. Voor de huur moet je ook een waarborgsom betalen, die na afloop van de huurperiode toch terugbetaald wordt. Niet bekend in ons land? Er zijn verhuurbedrijven waar je een TomTom navigatiesysteem kunt huren. Het ideale hulpmiddel voor iemand die de weg niet kent, maar ook handig als je bijvoorbeeld door Europa gaat toeren voor een aantal dagen. Hiervoor zul je extra moeten betalen maar je hoeft dan ook niet bang te zijn de weg niet te kunnen vinden!