De fiets verhuur mogelijkheden

In Nederland is de fiets als vervoermiddel natuurlijk razend populair. Vrijwel elke Nederlander is wel in het bezit ervan. Er zijn ook veel plaatsen waar fietsen worden verhuurd. 

 

Erg handig voor als je in een andere plaats bent en je hebt daar tijdelijk een fiets nodig. In heel Nederland zijn dan ook ontzettend veel bedrijven waar je terecht kunt hiervoor.

De verhuur op stations
Op vrijwel alle grote bus-en treinstations zal een fietsverhuurder te vinden zijn. Het is dus niet nodig om je fiets mee de trein in te zeulen, want eenmaal aangekomen op je plaats van bestemming kun je er heel eenvoudig een huren. Dit is mogelijk voor slechts een dag maar ook een heel weekend of een hele week behoort tot de mogelijkheden.

Fietsen op de Waddeneilanden
Op de Waddeneilanden wordt erg veel gebruik gemaakt van de fiets als vervoermiddel. Op enkele Waddeneilanden mogen zelfs alleen de eilandbewoners maar gebruik maken van hun auto en zal je als toerist dus niet je eigen auto mee mogen nemen het eiland op. Je bent hier dan ook op ander vervoer aangewezen. Veel mensen kiezen er dan ook voor om tijdens hun verblijf op een van de eilanden een fiets te gaan huren. Op vrijwel alle eilanden is hieraan dan ook geen gebrek. Bij aankomst op de pier van elk van de eilanden is zelfs al een verhuurder te vinden. Zo kun je direkt van start gaan. Verder zul je in de dorpjes op de Waddeneilanden ook nog voldoende verhuurbedrijven aantreffen. Wil je er zeker van zijn dat je de beschikking hebt over een fiets als je aankomt op een van de eilanden, dan kun je bij de meeste bedrijven vooraf reserveren.

Verhuur bij fietsenstallingen en rijwielzaken
In de meeste grote steden zijn wel een aantal bewaakte fietsenstallingen te vinden. Deze bieden vaak de gelegenheid tot het huren van fietsen. Ook de vele toeristen die ons land bezoeken maken hiervan veel gebruik. Steeds meer rijwielzaken en ook fietsenmakers springen op deze trend in en bieden de mogelijkheid om bij hen te huren.