Auto verhuur uit noodzaak en op vakantie

Een auto huren is soms pure noodzaak maar het is bovenal erg gemakkelijk. Je bent altijd en overal mobiel. Of het nu is tijdens een zakenreis of tijdens je vakantie, je kunt overal waar je heen wilt zo heen rijden. 

 

 

 

Aandachtspunten bij een auto huren
> Als je onderling verhuurbedrijven wilt gaan vergelijken, let dan ook op eventuele toeslagen, bijvoorbeeld voor de reservering of voor betaling met creditcard. Ook kun je beter even kijken wat voor verzekering er bij de huurauto zit en hoeveel kilometers je vrij hebt.
> Er kan nogal eens verschil zitten in de minimum leeftijdseis bij de verschillende verhuurbedrijven.
> Kinderstoeltjes zijn vaak niet van al te beste kwaliteit en niet voorradig. Wil je er toch eentje huren dan doe je er verstandig aan dit vroegtijdig bij je reservering op te geven.

Voor vertrek de auto regelen
Je kunt voor aanvang van je zakenreis of vakantie al reserveren. Dit kun je telefonisch doen of natuurlijk via het internet. Het vooraf reserveren heeft voor- en nadelen. Zeker bij reserveren via het internet kun je de pech hebben een malafide bedrijf te treffen.  Voordeel van lokale verhuurbedrijven kan wel de prijs zijn, meestal zijn de huurprijzen hier lager omdat er niet met tussenpersonen wordt gewerkt. Een nadeel kan dus wel zijn dat je in het slechtste geval te maken hebt met een malafide bedrijf. Let ook vooral op het verzekeren en eventueel annuleren. Zeker bij lokale bedrijfjes kan de taal ook een probleem zijn. Wees hier dan ook voorzichtig mee. Je kunt ook vooraf reserveren bij de grote, bekende verhuurbedrijven. Deze zullen qua huurprijs wel wat duurder zijn maar bieden wellicht toch iets meer zekerheden. De auto's die door deze bedrijven worden geleverd, zullen van degelijke kwaliteit zijn en er zit een goede verzekering bij. Je vindt deze grote namen in ieder geval op vrijwel alle luchthavens. Erg gemakkelijk, als je aankomt met het vliegtuig kun je direkt je huurauto ophalen. Aan het einde van de reis lever je deze weer in. Nadeel is zoals gezegd de wat hogere prijs en de vereiste van een creditcard om te reserveren.

Voor vertrek reserveren 
Heb je je vakantie via het reisbureau geboekt dan kun je ook bij hen terecht om een auto te reserveren. Boek je via een Nederlandse site die samenwerkt met lokale verhuurders je huurauto, dan is het zeker een voordeel dat je alles in je eigen taal kunt regelen.

Een auto huren bij aankomst
Je kunt er ook voor kiezen om een verhuurder te zoeken als je op de plaats van bestemming bent aangekomen. Er zal, zeker in de grote steden en op vrijwel iedere luchthaven zeker een dergelijk bedrijf te vinden zijn. In het hoogseizoen loop je echter wel het risico dat het soort auto wat je wilt huren er niet meer is. Ook zijn de prijzen vaak hoger dan wanneer je vooraf reserveert. Een host van je reisorganisatie kan je ook van dienst zijn bij het huren van een auto.

Auto in eigen land
Het kan natuurlijk zo zijn dat je al wel een rijbewijs hebt maar nog niet de beschikking hebt over een eigen bolide. Heb je om wat voor reden dan ook toch eens een auto nodig, en je kunt er geen lenen, dan is huren een optie. Verspreid door heel Nederland zijn tal van kleine en grote verhuurbedrijven te vinden waar je dan terecht kunt. Je kunt bij veel bedrijven ook extra's huren. Je kunt hierbij denken aan een navigatiesysteem of een dakbox, Als je op reis wilt gaan met de huurauto is dat natuurlijk ideaal. Je zult probleemloos de weg goed weten te vinden en je hebt extra opbergruimte.