Aandachtspunten bij de verhuur van een vakantiewoning

Overal ter wereld worden vakantiewoningen voor de verhuur aangeboden. Of je nu op zoek bent in Nederland of in Spanje, het maakt niet uit. Het aanbod is echt overweldigend.

 

Vakantiewoningen bij het reisbureau
In ons eigen land worden er ontzettend veel woningen aangeboden voor de verhuur. Elke streek in Nederland heeft dan ook wel iets moois te bieden. Je kunt natuurlijk gewoon bij een reisbureau binnenstappen om te kijken wat zij zoal in hun aanbod hebben. Er zijn een aantal touroperators gespecialiseerd in het verhuren van vakantiewoningen. Zij geven reisbrochures uit waarin het complete aanbod saat vermeld. Neem eventueel zo'n brochure mee naar huis om rustig te kunnen kijken of er een huisje tussen zit dat aan jouw wensen voldoet. De medewerkers van het reisbureau kunnen je ook goed adviseren en eventuele vragen beantwoorden. Ook hebben ze bij het reisbureau een groot aanbod in het buitenland.

Vakantiewoningen van particulieren
Veel Nederlanders zijn in het bezit van een vakantiewoning. Sommigen van hen hebben een tweede huisje in Nederland, anderen in het buitenland. Veel van hen zullen zelf enkele weken paar jaar hier vertoeven tijdens hun vakantie. Tijdens de periode dat zij niet zelf in hun vakantiewoning verblijven verhuren veel mensen deze. Het aanbod van vakantiehuizen door particulieren is dan ook ontzettend groot. Een gedeelte van dit aanbod wordt door intermediairs verhuurd, maar het overgrote deel echter door deze particulieren zelf. Op diverse internetsites is hiervan het aanbod te vinden. Het loont zeker om hier eens bij te gaan kijken. Veel van deze verhuurders plaatsen een foto bij hun advertentie zodat je direkt kunt zien hoe de woning er uit ziet.

Verhuur via internet
Op het internet is wel het grootste aanbod van vakantiewoningen te vinden. Vrijwel alle reisbureaus zijn ook op het internet vertegenwoordigd, hun aanbod kun je dan ook heel gemakkelijk online bekijken. Verder zijn er nog de intermediairs die ook op het internet vertegenwoordigd zijn. En natuurlijk de vele honderden advertenties die door particulieren op de verschillende advertentiesites te vinden zijn. Nog een mogelijkheid is om bij buitenlandse sites te zoeken. Vaak kun je de taal van deze websites overzetten naar het Engels of het Duits. Vooral veel sites van plaatselijke gemeentes hebben veel aanbod op het gebied van verhuur van vakantiewoningen. In sommige gevallen is het ook mogelijk om de beschikbaarheid te checken. Online boeken is meestal ook mogelijk en anders zal je door middel van een mail een aanvraag kunnen doen.

Huurprijs van een vakantiehuis
De grootte van een vakantiewoning is erg bepalend voor de prijs. Nog iets wat van grote invloed is op de verhuurprijs is de ligging, net als de periode waarin je wilt huren. In de drukke zomermaanden en in de schoolvakanties zijn de huurprijzen meestal hoger dan in het laagseizoen. Wil je dus niet te veel geld kwijt zijn, dan kun je het beste buiten de schoolvakanties om een vakantiehuis huren. Ook de faciliteiten hebben invloed op de huurprijs. Een eenvoudig vakantiehuis zonder luxe zal lager in de huurprijs zijn dan een luxe ingericht vakantiehuis voorzien van alle gemakken. Vakantiehuizen welke in parken gelegen zijn bieden vaak extra's zoals toegang tot het bijbehorende zwembad enzovoorts. Wellicht is de huurprijs van een dergelijk vakantiehuis wel wat hoger maar dan kun je dus wel van deze extra geboden faciliteiten gebruik maken. Op veel websites waar aanbod van vakantiehuizen wordt getoond kun je aangeven wat voor soort huis je precies zoekt. Ook kun je aangeven water zoal in de buurt moet zitten. Er wordt dan gekeken in het aanbod en het resultaat wordt keurig op rij getoond. Houd altijd rekening met bijkomende kosten zoals kosten voor de eindschoonmaak en toeristenbelasting. Ook kan het zijn dat je voor linnengoed moet betalen. Voor eventuele andere bijkomende of extra kosten kun je het beste kontakt opnemen met de verhuurder.