Verhuur van een vakantiehuis aan de Costa del Sol

De Costa del Sol is een erg populaire streek in Spanje. Het zal je dan ook niet verbazen dat hier erg veel vakantiehuizen te vinden zijn. Veel van deze vakantiehuizen zijn eigendom van particulieren en er worden er ook veel verhuurd door touroperators.

 

Waarom is de Costa del Sol nu eigenlijk zo in trek? Heel simpel, het is een prachtig gebied met een heerlijk klimaat. Zelfs in de winter is het hier prima toeven. Vandaar dat veel, voornamelijk ouderen, ervoor kiezen om hier te overwinteren. Aan de Costa del Sol zijn de bekende badplaatsen Torremolinos en Marbella te vinden. Deze populaire badplaatsen worden vooral in de zomermaande  overspoeld met duizenden toeristen waaronder veel Nederlanders. In de winter is hier ook genoeg te beleven. Zo ligt ook de Sierra Nevada aan de Costa del Sol. Hier kun je zelfs een skivakantie combineren met een zonvakantie. Ideaal natuurlijk.

Vakantiehuisjes aan de Costa del Sol
Het aanbod van vakantiehuizen hier is enorm groot. Of je nu een eenvoudig huisje of een luxe villa wilt huren, het is er allemaal te vinden. Er zijn accommodaties te huur met een ideale ligging aan zee maar wil je liever een woning huren die wat verder landinwaarts gelegen is, dan is dat ook zeer goed mogelijk. Er zijn werkelijk schitterende bergdorpjes te vinden waar je nog kunt genieten van de heerlijke natuur en de rust. En met slechts een autoritje van een  half uurtje ben je aan de kust beland.

De verhuur door reisbureaus 

Veel aanbod van vakantiehuizen aan de Costa del Sol is te vinden bij de diverse reisbureaus. Er zijn diverse reisorganisaties die aanbod hiervan in hun brochure hebben staan. Dit aanbod is ook allemaal op het internet te vinden. Je kunt doorgeven wanneer je wenst te huren en aan welke eisen de woning moet voldoen. De medewerkers van het reisbureau zullen trachten een vakantiehuis te vinden die zo veel mogelijk aan deze wensen voldoet. Voordeel van het boeken bij een reisbureau is het persoonlijke contact dat je hebt. Is iets niet geheel duidelijk dan kun je dit direkt vragen.

Aanbod van particulieren
Veel particulieren bieden vakantiehuizen aan de Costa del Sol te huur aan. Dit aanbod is voornamelijk te vinden op het internet. Er zijn ook intermediairs te vinden die aanbod op particulier gebied hebben en aanbod van bedrijven. Er zijn ook veel Nederlanders die hier een tweede huis hebben. Gedurende de periodes dat zij hier zelf niet zijn verhuren ze het. Kijk zeker eens voor het particuliere aanbod op het internet.

Een vakantiehuis om te overwinteren
Veel mensen, voornamelijk de wat ouderen onder ons, gaan tijdens de wintermaanden overwinteren aan de Costa del Sol. Voor een periode van een paar maanden huren zij dan een vakantiehuis. Ook het aanbod hiervoor is groot. In diverse reisbrochures staat vaak een aparte vermelding van de kosten voor het overwinteren. Het aanbod is weliswaar niet zo overweldigend als tijdens de zomermaanden maar toch is er keus genoeg. In verhouding tot het huren in de zomermaanden is het overwinteren weer erg goedkoop.

Kosten van een vakantiewoning aan de Costa del Sol
De kosten van het huren van een vakantiehuis zijn erg verschillend. Het soort vakantiehuis is daarvoor erg bepalend. Een groot zal meer kosten dan een klein. Kies je voor luxe dan zul je ook dieper in de buidel moeten tasten. Er zijn nog meer zaken van invloed op de kosten, bijvoorbeeld de ligging. Wil je een vakantiehuis gelegen aan de kust dan zal ook dit meer kosten dan wanneer het wat verder van het strand ligt. Verder zijn de faciliteiten van invloed op de huurprijs. Een woning voorzien van alle gemakken en luxe en eventueel ook nog voorzien van een eigen prive zwembad zal ook in een hogere prijsklasse te vinden zijn. Voor luxe en comfort moeten we nu eenmaal meer betalen. Als laatste is de periode waarin je wilt gaan huren belangrijk. In het hoogseizoen zullen de huurprijzen het hoogst zijn. Boek je in het voor of naseizoen dan zal je goedkoper uit zijn. Let wel altijd goed op eventuele bijkomende kosten. Hierbij kun je denken aan kosten voor een eindschoonmaak of kosten voor het gebruiken van faciliteiten, mocht je op een vakantiepark of op een camping hebben geboekt.