Een huifkar huren voor een leuk dagje uit

Wat is er nu leuker dan een tocht met een huifkar maken. Dit is op heel veel locaties in Nederland dan ook mogelijk.

 

 

Er zijn veel gelegenheden te bedenken waarom je een huifkar wilt gaan huren. Wil je eens wat anders doen tijdens het kinderfeestje van je kind dan is het wellicht leuk om eens een tochtje met een huifkar te maken. De kinderen vinden het vast geweldig. Ook voor personeelsfeesten of familiefeesten is het maken van een dergelijke tocht natuurlijk erg leuk. Er zijn uitvoeringen te huur voor zo'n 6 personen maar ook grotere modellen voor zo'n 25 personen. De kosten hiervan zijn natuurlijk afhankelijk van de grootte van de groep. Voor kinderfeestjes enzovoorts zijn meestal speciale arrangementen te boeken. 

Een huifkar voor een paar dagen
Je kunt ook voor een aantal dagen huren en hebt dan gedurende deze dagen de beschikking over een huifkar die voorzien is van matrassen en kookgerei enzovoorts. Ook een gasstel is aanwezig. Voor vertrek zul je informatie en instructies krijgen. Je wordt wegwijs gemaakt met paard en wagen. Je krijgt een plattegrond mee voor de te volgen routes die mogelijk zijn. Dit is geschikt voor 4 personen. Als je met meer personen dit avontuur wilt beleven dan kun je zelf een tentje meenemen. Dekens en kussen zijn niet aanwezig, deze dien je dan ook zelf mee te nemen. Verder is het raadzaam om een lamp mee te nemen. Het is ook verstandig om voor jezelf een WA verzekering af te sluiten. Het paard en de huifkar zullen bij het verhuurbedrijf verzekerd zijn. Voor deze unieke manier van vakantie vieren zul je voor de huurkosten moeten rekenen op ongeveer 80 euro voor een weekend huur en rond de 150 euro voor een hele week.

Een huifkar met of zonder koetsier
Het is mogelijk om zelf je huifkar te mennen, zeker als je een paar dagen huurt is dit natuurlijk wel zo fijn. Door de goede instructies vooraf en de makke  paarden die ervoor worden gespannen, zal dit gen probleem zijn. Ook is het mogelijk om een koetsier te laten mennen. Voor huifkartochten tijdens kinderfeestjes en tijdens andere feestelijke aangelegenheden zal dit vaak worden gedaan.

Mooie routes om te rijden
Je zult je misschien afvragen waar je precies langs kunt rijden met je huifkar. Nagenoeg alle verhuurbedrijven hebben een aantal routebeschrijvingen klaarliggen. Dankzij deze routebeschrijvingen zal je tocht goed verlopen en zul je kunnen genieten van de mooie gebieden waar deze routes je doorheen voeren.

Arrangementen en de mogelijkheden
Veel verhuur bedrijven bieden allerlei arrangementen aan. Daarbij kun je denken aan een huifkartocht, al dan niet met koetsier, in combinatie met een museumbezoek of een bezoek aan een pannenkoek restaurant. Ook bestaan er arrangementen waarbij onderweg stil wordt gehouden om te kunnen genieten van een heerlijke picknick. Deze bedrijven hebben dan ook de beschikking over flink grote huifkarren waar wel tot 25 mensen in kunnen. Veelal kunnen deze ook nog worden verwarmd, bij koud weer is dit natuurlijk erg prettig. Wat zeker de moeite waard is om te vermelden is het feit dat deze ook erg goed toegankelijk zijn voor rolstoelen. Er zijn veel mogelijkheden bij arrangementen. Iedere verhuurder zal weer ander arrangementen aanbieden. Tussendoor genieten van een barbecue of gezellig allerlei activiteiten ondernemen, vrijwel alles is mogelijk. Wil je graag meer hierover te weten komen dan kun je het beste kontakt opnemen met een verhuur bedrijf.

Adressen waar je terecht kunt
Als je op het internet kijkt zul je zien dat er verspreid door heel Nederland veel adressen te vinden zijn waar je terecht kunt om een huifkar te huren. Veel daarvan hebben een eigen site zodat je meteen kunt zien wat de kosten van het huren zijn en of er eventueel arrangementen te boeken zijn. Natuurlijk kun je ook telefonisch kontakt met hen opnemen als je verder informatie wilt hebben. Wil je zeker weten of er rolstoelen mee kunnen, dan moet je dit vooraf even vragen.