Een caravan in de verhuur zoeken en vinden

Het kamperen in een tent is het echte kamperen, alhoewel je tegenwoordig ook de gelegenheid hebt om een compleet ingerichte luxe bungalowtent te huren. Wil je toch graag iets meer comfort dan kun je op heel veel campings ook stacaravans huren.

Comfort van een stacaravan
Een stacaravan biedt toch iets meer comfort dan het verblijf in een tent of bungalowtent. Caravans zijn in de meeste gevallen in verschillende uitvoeringen te huur. Zo zijn er modellen voor 4 personen te huur maar heb je een wat ruimere uitvoering nodig in verband met het aantal gezinsleden, dan kun je ook een model kiezen voor 5 tot 8 personen.

De voorzieningen in een caravan
Er zijn veel reisorganisaties die op tal van campings in heel Europa een groot aanbod hebben aan accomodaties. Dit zijn in de meeste gevallen comfortabel ingerichte caravans, voorzien van douche en toilet. Er zullen een aantal slaapkamers te vinden zijn, meestal eentje met een tweepersoonsbed en eentje met enkele bedden of een stapelbed. Ook zal er een keukenblok in zitten waar een gasstel in zit, soms ook een oven of magnetron, dit kan nogal eens verschillend zijn. In de reisbrochures van de verhuurders kun je hier alle informatie over vinden. Verder zal je een zitgedeelte vinden. Wat je ook nogal eens ziet is dat je dit zitgedeelte om kunt bouwen tot slaapplaatsen. Voor de stacaravan is vaak een terras met tuinmeubilair, dit zit bij de huurprijs inbegrepen. Verder heb je de beschikking over een vrij complete inventaris met zaken als bestek, borden, glazen enzovoorts.

Huurkosten verschillend per seizoen
De kosten van het huren zijn erg verschillend. De periode waarin je gaat is hiervoor erg belangrijk. De huurprijs zal in het laagseizoen het goedkoopste zijn. Wil je echter op vakantie in het hoogseizoen, dan zal de prijs hiervan vele malen hoger uitvallen. Zo kun je in het laagseizoen huren voor zo'n 35 euro per nacht, in het hoogseizoen kan dit wel meer dan 100 euro per nacht kosten. Ook informatie hierover is te vinden in de reisbrochures van de aanbieders.

De caravan huren bij de camping zelf
Wil je een caravan huren dan hoef je dit niet perse via een touroperator te doen; je kunt dit vaak ook direkt bij de camping regelen. Soms pakt dit ook nog een stuk voordeliger uit. Zoek een leuke camping uit en kijk op de website van de camping naar de prijzen. Staan de prijzen niet op de website vermeld dan kun je in de meeste gevallen wel online een aanvraag formulier versturen voor meer informatie. Telefonisch kontakt opnemen is natuurlijk ook een optie.

Wat is er inbegrepen bij de huur van een caravan
Over het algemeen zijn bij de huurprijs het het verbruik van gas, water en elektra inbegrepen. Ook de toeristenbelasting zit meestal bij de prijs inbegrepen. Als dit niet het geval is dan zul je dit apart moeten betalen. Dekens en kussens zijn in de caravan aanwezig. Beddengoed zul je echter wel zelf mee moeten nemen. Wel wordt er vaak een linnengoed pakker te huur aangeboden. Hier zal je dan een bepaald bedrag voor moeten betalen, voordeel is wel dat je zelf dan niets hoeft mee te brengen. Ook handdoeken en dergelijke kun je soms huren en anders dien je deze zelf mee te nemen. Verder zul je vrijwel altijd een borgsom moeten betalen. Deze kun je bij vertrek weer terugkrijgen. Verder kan er een bepaald bedrag voor een eindschoonmaak worden gevraagd.