Camper verhuur voor vakantie en recreatie doeleinden

Een camper is een ideaal vervoermiddel om tijdens je vakantie te gebruiken. Weet je eigenlijk helemaal niet precies waar je wilt verblijven tijdens je vakantie, dan is een camper helemaal ideaal. Deze “caravan en auto ineen” brengt je overal waar je maar wilt en je hebt je slaapplaats direkt bij de hand. Een camper is een motorvoertuig om in te wonen. Het heeft dan ook een eigen aandrijving, anders dan een caravan. Stel je gaat in je vakantie naar Duitsland. Na een paar dagen denk je; ik wil graag ergens anders heen! Nu, dat is dan erg gemakkelijk, je kunt zo ergens anders heenrijden. Verder biedt een camper plaats om in te zitten en zelfs kookgelegenheid is aanwezig. De grootte hiervan is natuurlijk afhankelijk van de grootte.

Soorten en uitvoeringen
Als je een camper wilt gaan huren dan zul je ontdekken dat er veel verschil in te vinden is. Zo heb je kleine modellen die net voldoende ruimte bieden aan 2 personen. Wil je graag een ruimere uitvoering, dan is dat natuurlijk mogelijk. Informeer hiernaar bij de verhuurder. De kampeerauto's worden volledig voorzien van een complete inventaris inclusief toiletchemicalien en een gasfles. Je bent dus  direkt klaar voor vertrek.

De mogelijkheid om je eigen camper te verhuren
Wellicht ben je zelf in het bezit van een camper en wil je deze wel verhuren tijdens de periodes dat je er zelf geen verbruik van maakt. Dit is heel goed mogelijk. Je kunt hiervoor een advertentie op het internet zetten. Er zijn speciale sites te vinden waar vraag en aanbod van verhuur op te vinden is. Zet hier je advertentie bij en wellicht reageren er mensen op. Plaats er eventueel een afbeelding bij, veel mensen kijken alleen naar advertenties waar een foto bij staat. Een advertentie op de site van Marktplaats doet het ook altijd goed.

Verhuur door particulieren
Veel particulieren bieden ook hun eigen camper voor verhuur aan. Het aanbod hiervan is onder andere op sites als Marktplaats en Speurders te vinden. Ook sites over kampeerauto's hebben aanbod van particulieren. Ook in allerlei dagbladen kan je aanbod van verhuur tegenkomen.

De kosten van een camper
De kosten van verhuur kunnen erg verschillend zijn. De grootte en de faciliteiten zijn hiervoor natuurlijk medebepalend. Bij kleinere modellen ben je toch al gauw rond de 400 euro per week kwijt, voor de grotere uitvoeringen met meer slaapplaatsen ligt dit bedrag rond de 550 euro. Per verhuurbedrijf kan dit ook nog weer verschillend zijn. Let ook goed op wat er zoal bij deze huurprijs zit inbegrepen. Verhuur van campers door particulieren zal qua prijs ook erg verschillend zijn.

Voordelen van huren
Wellicht overweeg je om een camper te kopen. Ze zijn echter erg duur, duurder dan een caravan. Ook zijn de brandstofkosten erg hoog. Verder moet je een goede verzekering hebben die ook best wat geld zal kosten. Al met al is de aanschaf een dure aangelegenheid. Zeker als je hem maar een aantal weken per jaar gebruikt, is het waarschijnlijk verstandiger om een caravan te huren, het is dan in ieder geval een stuk goedkoper. Ga je wel vaak met je kampeerauto op pad dan wordt het verhaal natuurlijk weer anders. Als je voor het eerst met een camper weg gaat dan is het toch wel aan te bevelen om eerst eens te gaan huren. Mocht het je onverhoopt toch niet bevallen dan bespaar je je de dure aanschaf. Op het internet zijn ook veel reisverslagen en dergelijke te vinden van liefhebbers, wellicht dat je daar iets aan hebt.