Een appartement in Parijs huren

Parijs, ook wel de lichtstad genoemd, trekt altijd veel bezoekers. Het is dan ook een stad waar je eigenlijk eens in je leven moet zijn geweest.

 

 

Wie kent er nu niet de Eiffeltoren en de Champs-Elysee? In de stad Parijs komen dan ook veel toeristen. Je vindt er dan ook tal van verblijven om al deze toeristen te kunnen huisvesten. Ook zijn er appartementen te vinden die voor langere tijd worden verhuurd. Dit laatste is vooral handig als je voor je werk of studie in Parijs woonruimte nodig bent. Er zijn appartementen te huur in het centrum van de stad maar wil je wat rustiger “wonen” dan kun je ook kiezen voor accommodatie in een van de buitenwijken van de stad.

Het aanbod van appartementen in Parijs
Aan appartementen is in deze stad geen gebrek. Zowel voor kortdurende huur als huren voor een langere periode zijn er meer dan genoeg mogelijkheden. De stad is ook erg in trek voor studenten om er hun stageperiode door te brengen. Veel fotomodellen moeten regelmatig voor opdrachten naar deze fashion stad. Maar hoe vind je nu een geschikt appartement? Daar zijn een aantal mogelijkheden voor. Zo kun je terecht bij diverse  reisbureaus maar ook bij intermediairs en particulieren.

Verhuur door reisbureaus
Bij diverse reisbureaus kun je terecht om een appartement te huren. Je kunt je wensen met betrekking tot de grootte en de ligging ervan kenbaar maken, zodat de medewerker gericht op zoek kan naar een geschikte woning. Het boeken bij een reisbureau gebeurt het meest met als doel in Parijs een vakantie door te brengen. Ook zijn er veel aanbiedingen van weekenden weg te vinden. Dit zijn meestal complete reizen, dat wil zeggen dat het vervoer en eventueel de maaltijden bij de prijs zijn inbegrepen. Het aanbod van reisbureaus is ook op het internet te vinden.

Appartementen in Parijs op het internet zoeken
Niet alleen het aanbod van intermediairs en reisbureaus is op het internet te vinden, je vindt er ook veel aanbod van particulieren. Er zijn ontzettend veel websites te vinden waar het aanbod op te vinden is. Huur je bij een particulier, zorg dan als het enigszins mogelijk is, voor een soort van huurcontract. Bij schade aan het appartement of brand is dan duidelijk wie hiervoor aansprakelijk worden gesteld.

Appartement gemeubileerd of niet?
Als je een appartement in Parijs wilt gaan huren dan kun je er ook voor kiezen om dit volledig gemeubileerd te huren. Niet alleen heb je dan beschikking over meubels enzovoorts, maar vaak ook over een televisie en eventueel een dvd-speler. Internet aansluiting is in veel gevallen ook aanwezig. Zeker voor zakenmensen is dit ideaal. Er zijn zelfs accommodaties waarbij een wekelijkse schoonmaak inbegrepen is.

De kosten van een appartement in Parijs
Appartementen in Parijs zijn in diverse prijsklassen te huur. Een eenvoudig optrekje met 1 slaapkamer zal bij voorbeeld een flink stuk goedkoper zijn in de huurprijs dan een luxe uitvoering met meerdere slaapkamers. Verder is de ligging van belang voor de hoogte van de huurprijs. In het centrum van de lichtstad zal het flink duurder zijn dan in een van de buitenwijken. Kies je er voor om gemeubileerd te huren, dan zal ook dit duurder zijn dan ongemeubileerd. Verder moet je rekening houden met eventueel bijkomende kosten. Dit kunnen kosten zijn voor de schoonmaak of voor het gebruik van eventuele faciliteiten. Over het algemeen wordt dit in het huurcontract aangegeven. Bij het boeken via een reisbureau zal dit meestal aangegeven worden in de reisbrochure. Verder kunnen er bepaalde regels zijn waar je je als huurder aan moet houden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het niet mogen roken in een woonruimte, iets wat tegenwoordig veel voorkomt.