Verhuur van themakleding voor feesten en partijen

Er zijn tal van gelegenheden waarvoor themakleding gewenst is. Kijk alleen al naar het jaarlijks terugkerende carnaval!

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer activiteiten en feesten waarbij themakleding een grote rol speelt. Niet alleen voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. Op veel scholen zijn regelmatig feesten of bepaalde vieringen waarbij de kinderen verkleed op school mogen komen. De mogelijkheid van het huren van kleding met een thema biedt voor al dit soort feesten en evenementen uitkomst.

Informatie over themakleding
Themakleding is een erg breed begrip. Veel mensen noemen het heel eenvoudig verkleedkleren. Ben je uitgenodigd voor een bepaald themefeest dan kun je kiezen uit diverse thema's. Zo bestaat er de keus uit piratenkleding, clownskleding, sprookjeskleding, halloweenkleding en nog veel meer. Er wordt vaak ingesprongen op bepaalde trends, zoals tekenfiguren voor de kinderen. Het aanbod is enorm zodat er hoogstwaarschijnlijk vast en zeker iets naar je eigen smaak bij zal zitten. Voor een carnavalsfeest is de keus natuurlijk helemaal aan je zelf. Voor bepaalde thema feesten zal je je keus moeten aanpassen bij het thema. Dit zal echter in vrijwel alle gevallen weinig tot geen problemen opleveren. Ook voor accessoires kun je bij deze themakleding verhuurders goed terecht. Hierbij kun je denken aan rare hoedjes, pruiken, enzovoorts.

Adressen voor verhuur 
Verspreid door heel Nederland zijn er voldoende bedrijven te vinden waar je terecht kunt voor de verhuur van themakleding. Voor adressen bij je in de buurt kun je het beste op zoek gaan in de regio, bijvoorbeeld door te kijken in de Gouden Gids. Het beste resultaat behaal je echter door op het internet te gaan zoeken. Veel verhuurders beschikken over een eigen website waar je veel informatie kunt vinden over het verhuren van de kleding en ook foto's ervan. Veelal zal de prijs ervan ook worden vermeld. Als je graag een bepaald kledingstuk wilt huren wat niet op de website wordt vermeld, dan zou je even contact op kunnen nemen en informeren of het kledingstuk misschien toch beschikbaar is. Ook voor andere vragen of onduidelijkheden kun je natuurlijk altijd contact opnemen met een verhuurbedrijf. Informeer ook altijd naar de algemene voorwaarden.

Mogelijkheden voor kinderen en volwassenen
Ook voor kinderen is er een groot aanbod aan themakleding. Niet alleen is dit geschikt voor carnavalsvieringen en verkleedfeestjes op school maar ook voor het geven van een kinderfeestje. Geef je een kinderfeestje met als thema piraten dan is het natuurlijk helemaal leuk als alle kinderen gekleed gaan in hetzelfde piratenpakje, of voor meisjes een prinsessenfeestje. Bij diverse verhuurbedrijven zullen zeker mogelijkheden zijn om bepaalde kledingstukken in veelvoud te huren. De kinderen zullen het vast geweldig vinden.

De kosten van het huren van themakleding
De huurprijs zal je waarschijnlijk reuze meevallen. Wel is het zo dat bepaalde soorten kleding duurder zijn in de huurprijs dan anderen. Themakleding voor kinderen is over het algemeen goedkoper dan voor volwassenen. Voor een bedrag onder de tien euro loopt  je kind er als een klein piraatje of clowntje bij! Voor volwassenen liggen de bedragen voor een complete thema-outfit rond de 20 en 25 euro. Informeer vooraf even goed naar de prijzen, soms gelden de prijzen die op een website worden vermeld voor meerdere dagen.

Algemene voorwaarden bij het huren
Veel verhuurders van themakleding hebben als bedrijf zijnde hun eigen algemene voorwaarden. Heeft het bedrijf zelf een website dan kun je deze voorwaarden op de site lezen. Zo niet informeer dan wel even naar de algemene voorwaarden. Hier kunnen ook zaken in staan zoals hoe te handelen bij beschadiging, en voor wie de eventuele kosten die daaruit voortvloeien zijn. Verder staan meestal in de algemene voorwaarden zaken zoals de eventuele borg die je moet betalen, vanaf wanneer de huur precies ingaat en hoe te handelen bij annulering van de verhuur. Het is altijd verstandig om van dit soort zaken goed op de hoogte te zijn.