De verhuur van smokings voor diverse doeleinden

Het zal menig man weleens zijn overkomen; je bent uitgenodigd voor een feest en het wordt op prijs gesteld dat je in een smoking verschijnt.

 

 

Nu zijn er waarschijnlijk genoeg mannen die een dergelijk kledingstuk in de kast hebben hangen. Maar waarschijnlijk zijn er meer mannen die er geen in hun kast hebben. Als je dan uitgenodigd wordt op een feest waarbij je in smoking gekleed moet verschijnen, dan is het wellicht een goed idee om er een te huren. 

De dresscode en een smoking
Volgens de dresscode (code voor bepaalde kleding voorschriften) bestaat een smoking uit een tweedelig kostuum. Het wordt ook vaak aangeduid met Black Tie. Het mag zwart of gekleurd zijn met glanzende revers. Verder draag je dan een geplisseerd overhemd. Je sokken mogen de kleur hebben van het overhemd of van het jasje. Op de broek zitten langs de naden glanzende biezen. Het geheel kun je afmaken met een vlinderstrik in de kleur zwart. Echt af is het pas als je een witte pochet in de borstzak van het jasje hebt zitten. Een pochet is een doekje wat keurig dubbel gevouwen in je borstzak zit. Verder draag je tot slot zwarte schoenen. Een smoking is minder formeel dan een rokkostuum.

Waar vind je verhuuradressen
Heb je een uitnodiging ergens voor ontvangen en dus dringend op zoek naar een smoking? Niet getreurd, er zijn voldoende bedrijven die deze verhuren te vinden in ons land. Deze kun je makkelijkst vinden door in de Gouden Gids te kijken of via het internet op zoek te gaan. Ook bij jou in de buurt is vast een adres te vinden. Als je een adres hebt gevonden, dan doe je er verstandig aan om hier vooraf wel langs te gaan. Op die manier kun je een aantal modellen passen om te kijken welke het beste geschikt voor je is.  Als je een goed passend en goed zittend model hebt gevonden, dan kun je dit direkt reserveren. Het kan zijn dat je al een gedeelte van de huurkosten moet aanbetalen. Vergeet niet om goed bijpassende schoenen te regelen; wellicht heb je een paar in huis en anders kun je deze er wellicht ook bij huren. Bij veel verhuurbedrijven is dit veelal ook mogelijk.

De prijzen die u betaalt
De prijzen zijn per verhuurder verschillend. Vaak wordt de prijs berekend per kledingstuk. Ben je dan ook alleen maar een jasje nodig dan is dat zeer goed mogelijk. Een complete smoking zal je ongeveer 50 tot 75 euro aan huur kosten. Het is soms zelfs mogelijk om een pochet of een vlinderstrik apart te huren. 

Smoking voor dames?
Wat veel mensen waarschijnlijk niet weten is dat ook dames een smoking kunnen huren. Dit zijn uitvoeringen met een pantalon maar ook met een rok is mogelijk. Het jasje voor dames zal getailleerd zijn om meer vorm te geven en de rok is vaak voorzien van een loopsplit. Veel vrouwen voelen zich overigens erg prettig in een smoking.  Wellicht heb je zelf accessoires in huis en anders bestaat ook hier weer de mogelijkheid om deze erbij te huren.

Voorwaarden en kosten van huren
De kosten van het huren liggen op een acceptabel niveau, zowel voor mannen als voor vrouwen. Bij de meeste bedrijven zul je wel vooraf moeten reserveren. Het kan zijn dat je gevraagd wordt een borg te betalen. Deze krijg je als je de smoking weer terugbrengt weer terug, mits deze in goede staat verkeert. Informeer altijd goed naar de voorwaarden. Wil je huren voor een langere periode, dan is dit wellicht in overleg met het verhuurbedrijf mogelijk. Verhuurbedrijven kunnen je ook vragen het huurbedrag vooraf te betalen.