Het huren van galajurken

Veel vrouwen vinden het natuurlijk helemaal geweldig om er op en top uit te zien tijdens een gala. Maar niet alle vrouwen zijn in het bezit van een prachtige galajurk.

 

Wat nu te doen als je wordt uitgenodigd voor een galafeest? Je hebt de keus uit twee dingen. Je kunt ervoor kiezen om een galajurk te kopen, die meestal echter nogal prijzig zijn. Als je voor een eenmalige gebeurtenis een dure aankoop zult moeten doen kun je dit misschien zonde van je geld vinden. Dan heb je echter ook nog de tweede mogelijkheid, en dat is het huren ervan, hetgeen veel goedkoper is. Dit is dan ook een prima optie om tijdens het gala op en top te verschijnen.

Uitleg over dresscode
Even iets over de dresscode. Veel mensen zijn niet precies op de hoogte van wat er zoal bedoeld wordt met bepaalde dresscodes. Wat wordt waar nu precies mee bedoeld? Als je wordt uitgenodigd voor een gala dan is dit een stijlvolle aangelegenheid waar een aantal etiquette in acht zullen worden genomen. Volgens het etiquette mogen dames in een korte japon verschijnen als het gala voor17.00 uur plaatsvindt. Ook mag je kiezen voor een lange jurk. Vindt het gala na deze tijd plaats, dus na 17.00, dan wordt er verwacht dat dames in een avondjapon verschijnen. Houd hier dan ook zeker rekening mee bij het huren. Bij een gala dat overdag plaatsvindt kun je het eenvoudig houden, draag wel altijd panty's en een BH. Als kleur van je jurk is zwart een uitstekekende keus. 's  Avonds gelden er weer andere “regels”. Van vrouwen wordt dan verwacht volgens het etiquette dat ze verschijnen in een lange galajurk met een laag decollete en zonder mouwen. Een exemplaar van soepel vallende stof is de beste keus.

Het huren van een galajurk
Verspreid door heel Nederland zal het je lukken een geschikt verhuuradres te vinden. Kijk voor adressen zeker eens op het internet of in de Gouden Gids. Het makkelijkst is natuurlijk een verhuurder bij je in de buurt; zeker met het oog op het eventueel van te voren langs gaan om de galajurken te passen. Je kunt op het internet dan ook heel goed zoeken op regio. 

Borg, reserveren en huurprijs
Voorwaarden voor verhuur zullen niet bij alle verhuurders gelijk zijn maar in grote lijnen gelden wel dezelfde voorwaarden. Zo zal je bij de meeste bedrijven een bepaalde borg moeten betalen. Als je de gehuurde jurk weer in goede staat inlevert (en schoon!) zal je deze borg terug krijgen. Veel verhuurders adviseren je om vooraf eens langs te komen om te passen. Op die manier kan je goed bekijken welke je het beste staat en of de jurk ook goed past. Huurjurken worden vrijwel nooit op maat gemaakt. Je kunt ook reserveren, zo weet je zeker dat je er de beschikking over hebt tijdens het gala. Je zult bij het reserveren meestal al een gedeelte moeten aanbetalen. Als je de galajurk komt halen op de afgesproken dag dan zul je de rest van de huurprijs moeten voldoen. Meestal zul je een geldig legitimatiebewijs moeten laten zien.

De kosten van huren
De kosten voor het huren kunnen nogal uiteenlopend zijn. Het soort jurk en de materialen waarvan deze is gemaakt, hebben hier invloed op.  De kosten die worden gevraagd voor de borg moet je natuurlijk niet meerekenen, deze krijg je immers na inlevering weer terug. Als je de galajurk beschadigd of vuil inlevert dan ben je wel zelf hiervoor verantwoordelijk en kan het verhuurbedrijf je hiervoor aansprakelijk stellen. Ze kunnen dan dan reparatiekosten en/of schoonmaakkosten op jou verhalen. Ook bij diefstal ben jij degene die hiervoor aansprakelijk is. Wil je, om wat voor reden dan ook de huur annuleren, dan kan dit bij de meeste bedrijven kostenloos tot 24 uur voor de reservering. Annuleer je de huur later dan kunnen de huurkosten in zijn geheel in rekening worden gebracht. 

De verschillende accessoires
Vaak is het plaatje zonder accessoires niet compleet. Bij veel verhuurbedrijven kun je dan ook bijpassende accessoires bij je galajurk huren. Een mooie halsketting of een leuk tasje kan net even het puntje op de i zijn! Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen eventuele accessoires zelf te kopen, het zijn vaak accessoires die je vast vaker zult dragen of gebruiken. Dit zal dan ook vast en zeker geen weggegooid geld zijn.