Informatie over de verhuur van partytenten

Als je van plan bent om een buitenactiviteit of een feest in de buitenlucht te geven, dan is het wellicht een goed idee om hiervoor een of meerdere partytenten te gaan huren.

 

 

Mocht het dan onverhoopt slecht weer zijn dan ben je hier in ieder geval op voorbereid. In Nederland weet je immers maar nooit. Een partytent biedt natuurlijk niet alleen bescherming tegen slecht weer, het ziet erg ook gezellig er sfeervol uit. Ze zijn niet alleen ter overkapping, want je kunt ze ook laten voorzien van zijschotten zodat het meer op een echte tent lijkt. Je kunt binnen verlichting plaatsen en op deze manier nog meer sfeer geven aan het gehele feestelijke gebeuren. Partytenten zijn te huur in diverse afmetingen en formaten. 

Bedrijven voor verhuur van partytenten
Een bedrijf waar je terecht kunt als je een partytent wilt huren zal altijd bij je in de buurt te vinden zijn. Ook zijn er veel bedrijven te vinden waar je niet alleen terecht kunt voor het huren van een partytent, maar deze bedrijven kunnen eventueel het gehele feest voor je organiseren. Ook voor de verhuur van andere zaken zoals stoelen en tafels kun je hier terecht. Als je op zoek bent naar zo'n gespecialiseerd bedrijf dan kun je op het internet of in de Gouden Gids kijken voor adressen. Niet alle verhuurbedrijven bieden deze uitgebreide service.

Huurperiode, opzetten en schoonmaken
Je kunt huren voor de duur van een dag maar ook een langere periode zal veelal mogelijk zijn. Bij sommige bedrijven zijn de schoonmaakkosten na afloop van de huurperiode bij de prijs inbegrepen. Bij weer andere niet en zul je dit dan ook zelf moeten doen. Ook bestaat er bij veel bedrijven de mogelijkheid om een of meer partytenten te laten bezorgen. Natuurlijk zijn ook hieraan extra kosten verbonden. De meeste modellen zijn vrij eenvoudig op te zetten. Je hebt ook de mogelijkheid om hem tegen een geringe vergoeding op te laten zetten door medewerkers van het verhuur bedrijf. De tenten worden geleverd met aluminium frame en met haringen om alles goed vast te zetten.

De organisatie uit handen geven
Wil je graag de hele organisatie van een feest of evenement uit handen geven dan zijn hiervoor gespecialiseerde bedrijven te vinden. Je kunt bij hen niet alleen zaken zoals partytenten huren, maar zij kunnen de gehele organisatie overnemen. Bespreek met hen wat exact jouw wensen zijn en zij zullen er alles aan doen om alles precies naar jouw wensen te laten verlopen. Je hebt er dan zelf verder geen omkijken naar. Hier hangt echter wel een prijskaartje aan. Buiten het feit dat je bij deze bedrijven partytenten kunt huren kun je hier veelal ook terecht voordingen zoals stoelen en tafels. Informeer hiernaar bij de verhuurder.

Offertes en vergelijking van de prijs
Je doet er ten alle tijden verstandig aan om bij meerdere verhuurders offertes aan te vragen. Dit kan bijna altijd en is geheel vrijblijvend. Door het aanvragen van een of meerdere offertes krijg je een helder beeld van het totale kostenplaatje. Let er hierbij wel op dat de offertes zijn gebaseerd op dezelfde voorwaarden, dat wil zeggen dat je exact dezelfde spullen huurt. Veel verhuurders zijn vertegenwoordigd op het internet zodat je erg gemakkelijk contact met ze kunt opnemen. Bij enkele bedrijven is het zelfs mogelijk om online een bestelling te plaatsen of een offerte aan te vragen. En anders is een telefoontje natuurlijk snel gepleegd.