Op zoek naar tent verhuur

Wat is er nu avontuurlijker dan kamperen in de buitenlucht? Hiervoor heb je echter wel een tent nodig. Je zou deze kunnen gaan kopen, maar er bestaan ook voldoende mogelijkheden om een tent te huren. Zeker als je voor het eerst wilt gaan kamperen, dan is dit een goede optie.

 

Bevalt het kamperen je niet dan zit je niet opgescheept met een tent die je wellicht nooit meer gaat gebruiken. 

Tent in het buitenland
Iedere zomer trekken veel Nederlanders er weer op uit om te gaan kamperen. Sommige van hen zijn zelf in het bezit van een tent of caravan, maar ook veel van hen gaan op de plaats van bestemming een accommodatie huren. In de meeste gevallen zijn deze volledig ingericht. Zo is er een complete kookgelegenheid in deze tenten aanwezig. Een complete inventaris zoals borden, bestek, servies is veelal ook aanwezig. De modellen die je op heel veel plaatsen in heel Europa kunt huren zijn vaak ruim opgezette bungalowtenten. Qua ruimte doen deze dan ook niet onder voor een caravan. Het enige verschil met een stacaravan is het feit dat er geen douche en toilet in aanwezig is. Je zult hiervoor dan ook gebruik moeten maken van de sanitaire voorzieningen van de camping of het park waar je verblijft. Een ander mogelijkheid (voor het toiletbezoek) is het zelf meebrengen van een chemisch toilet. Het is misschien wat gesleep hiermee maar voor nachtelijke toiletbezoekjes wel erg handig.

De verschillende verhuurbedrijven
Er zijn veel aanbieders actief op de markt van tentverhuur. Je kunt hierbij denken aan de grote namen zoals Vacanse Soleil en Happy Camp. Zo zijn er nog wel meer te noemen. Deze aanbieders hebben op heel veel verschillende campings en parken verspreid in Nederland maar ook in heel Europa een enorm aanbod. Of je nu kiest voor een weekend in Nederland of een verblijf in het buitenland, je zult altijd ergens de mogelijkheid hebben om een tent te gaan huren. Het aanbod van deze aanbieders is te bekijken op het internet en ook hebben ze allemaal een uitgebreide brochure met daarin alle campings en parken waar de mogelijkheden in te vinden zijn. Je kunt rechtstreeks bij een van de aanbieders boeken, maar er bestaat ook de mogelijkheid om dit via een reisbureau te doen. Bij het rechtstreeks boeken bij een aanbieder heb je veelal de keus uit het online reserveren of het telefonisch reserveren.

Online tenten huren
Bij veel verhuurders kun je online reserveren. Dit gaat heel eenvoudig. Je maakt als eerste een keus het land waar je je vakantie wilt doorbrengen. Vervolgens dien je een keus te maken uit het aanbod van campings en parken in dit land. Er zijn vaak enkele campings waar de verhuurders geen tenten hebben, let hier dan ook even op, dit staat vaak aangegeven. Vervolgens moet je de vertek- en aankomstdatum nog bepalen. Vaak is het zo dat gedurende het hoogseizoen de aankomsten en vertrekken alleen op de zaterdag plaatsvinden. Je moet dan dus minimaal een week boeken. Na deze keus kun je kijken of er nog tenten beschikbaar zijn in deze periode. Is dit het geval dan komt het totaal bedrag van het huren in beeld te staan. Er worden vaak nog kosten berekend voor de boeking en eventuele andere zaken. Hierover later meer. Ben je het met dit bedrag eens dan kun je met een simpele druk op de knop direkt de huur vastleggen. Wil je liever persoonlijk contact dan kies je er natuurlijk voor om telefonisch te boeken. Ook als je wat nadere informatie wilt over het een of ander dan is dit een goede optie. Verder kun je ook gewoon bij een van de vele reisbureaus in ons land boeken.

De huurkosten van tenten
De kosten van het huren zijn erg verschillend en voor het grootste gedeelte wordt dit bepaald door de periode. Feit is nu eenmaal dat deze in de drukste periodes, lees de schoolvakanties, het hoogst zijn. De prijzen, zoals gepubliceerd, zijn meestal per nacht per tent. In het voorseizoen en in het naseizoen liggen deze prijzen een stuk lager dan in het hoogseizoen. Ook zijn er in die periodes veel aanbiedingen te vinden, zoals het krijgen van gratis nachten bijvoorbeeld 7=6. Als je vroegtijdig hebt besloten te gaan boeken, dan kun je hier je voordeel mee doen. Veel verhuurders hanteren een vroegboekkorting. Dat wil zeggen dat je bij boeking voor een vastgestelde datum een korting krijgt. Dit kan een aardig voordeeltje opleveren. Wat verder van invloed is op de prijs zijn de faciliteiten op de camping of op het park.