Koelkast verhuur, een goedkope optie

Zeker tijdens grootschalige evenementen is het gebruik van koelkasten essentieel. Vaak worden op deze evenementen allerlei etenswaren verkocht en het is zeker belangrijk om deze producten op de juiste wijze te bewaren.

 

Ook bij braderieen en markten dient er gebruik te worden gemaakt van koelingen, om niet het risico te lopen dat mensen ziek worden na het eten van slecht of niet gekoeld voedsel. Voor al dit soort evenementen is het huren van een of meerdere koelkasten ideaal. Wil je graag in je eigen huis een groot feest organiseren maar ontbreekt het je aan voldoende koelruimte, dan is het huren van koeling ook een goed idee. Zo weet je zeker dat je alle hapjes en drankjes heerlijk gekoeld kunt serveren.

Soorten en maten van koelkasten
Afhankelijk van het doel waarvoor je een koelkast nodig hebt, kun je de keus maken uit veel verschillende soorten. Heb je echt alleen een koeling nodig of is het ook noodzakelijk dat je een vriesgedeelte hebt? Zeker voor grootschalige evenementen kan het noodzakelijk zijn om de beschikking te hebben over grote of speciale koelingen, zoals speciale modellen voor frisdrank. Ook zijn er speciale modellen voor bijvoorbeeld gebak te huur of kun je denken aan buffetkoelingen.

Koelkasten huren voor maaltijden
Er zijn in ons land veel mensen die gebruik maken van maaltijden aan huis. Deze maaltijden worden vaak per 7 maaltijden geleverd, je hebt dan voldoende maaltijden voor de duur van een week. Wil je deze op een goede manier bewaren dan zul je ze in een koeling moeten plaatsen. Sommige van deze maaltijdverzorgers bieden de service om bij hen een hiervoor geschikte koelkast te huren. Het is een klein model dat exact genoeg ruimte biedt om er 7 maaltijden in te koelen.

Afspraken over de verhuur
Voorafgaand aan de huur zul je een aantal afspraken maken over de duur van de huur en over de kosten. In veel gevallen zal er voor het eventuele bezorgen van de koelkast een bepaald bedrag worden gerekend. Zeker bij lange afstanden kan dit bedrag aardig oplopen, veel bedrijven hanteren een bepaalde vergoeding per kilometer. Het is dan ook verstandig om een verhuurbedrijf te kiezen die in jou regio is gevestigd.  In de meeste gevallen zal de huur voor enkele dagen zijn, maar natuurlijk bestaan er mogelijkheden om voor een langere periode te huren. Vraag het verhuurbedrijf naar de mogelijkheden hiervan. Vaak wordt er voor een langere huurperiode een speciale prijs gemaakt. Er zijn ook verhuurbedrijven waar men een borgsom vraagt bij de verhuur van bepaalde artikelen. Na inlevering zul je deze borg weer terugontvangen.