De mogelijkheden van een catering bedrijf

Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom mensen kiezen voor catering. Die redenen kunnen onder andere zijn het moeten organiseren van een groot feest of een groot evenement, van zowel particulieren als van zakelijke gebruikers.

 

Voor veel van dit soort bijeenkomsten wordt vaak een catering bedrijf ingeschakeld om voor de hapjes en de drankjes te zorgen. Op die manier heb je daar zelf geen omkijken naar.

Het aanbod van catering
Op het gebied van catering is veel aanbod te vinden en de mogelijkheden zijn dan ook erg uitgebreid. Je kunt ervoor kiezen om alleen de hapjes en de drankjes te laten verzorgen door een catering bedrijf. Echter er zijn nog veel uitgebreidere mogelijkheden. Zo kun je complete buffetten laten verzorgen. Een combinatie behoort ook tot de mogelijkheden. Een en ander hangt natuurlijk af van je wensen en de mogelijkheden.

Inhuren van complete catering
Als je een zaal huurt voor een bepaald feest of evenement dan heb je hoogstwaarschijnlijk voldoende tafels en stoelen tot je beschikking. Mocht dit echter niet het geval zijn dan kun je bij verschillende catering verhuurbedrijven ook heel goed terecht voor de tafels en stoelen. Niet alleen tafels en stoelen zijn mogelijk, maar ook glaswerk, bestek, tafelkleden, servies en zelfs koffiemachines, en uitserveerwagens. Zo zal het je aan niets ontbreken. Dit is niet alleen mogelijk voor bedrijven maar ook voor particulieren. Niet alle bedrijven hebben deze service. Wil je dan ook gebruik maken van deze verhuur, dan zul je hier gericht naar op zoek moeten gaan.

Beroep doen op personeel
Bij sommige bedrijven is het mogelijk om ook personeel te huren. Hierbij kun je denken aan een soort manager. Deze persoon zal leiding geven aan de hele gang van zaken. Maar ook kun je iemand inhuren die als toiletjuffrouw zal fungeren. Verder is het huren van een chefkok mogelijk en natuurlijk ook de kelners kun je inhuren. Hiervoor zul je wel diep in de buidel moeten tasten. Dit soort catering wordt dan ook voornamelijk gebruikt door bedrijven die grote evenementen organiseren. Voor particulieren zijn er natuurlijk best wel mogelijkheden. Heb je een ruim budget beschikbaar staan dan zou je dit heel goed kunnen doen. Ook tijdens de voorbereidingen van het feest of evenement kun je een beroep doen op mensen die je via het verhuurbedrijf kunt inhuren. Wil je een groots feest in een tuin organiseren en moet de boel aangekleed worden dan zullen zij je ook hierbij van dienst zijn. Zelfs bij het opruimen na afloop zullen zij je met raad en daad bijstaan.

De wensen en de kosten  
Voor het overgrote deel hangen de kosten af van het soort catering dat je afneemt bij het verhuurbedrijf. Voor enkel en alleen hapjes en drankjes betaal je vanzelfsprekend veel minder dan wanneer je ervoor kiest om een compleet buffet of iets dergelijks afneemt. Wil je dan ook nog gebruik maken van de mogelijkheid om er tafels, glaswerk, en dergelijke bij te nemen, dan is het logisch dat dit duurder is. Maak vooraf een plan waarin duidelijk staat wat je exact wilt op catering gebied en wat je er eventueel bij wilt nemen. Het is dan handig als je een indicatie hebt van het aantal gasten. Wil je graag weten wat je hier dan aan kwijt zult zijn dan kun je natuurlijk altijd een vrijblijvende offerte bij een of meerdere bedrijven aanvragen.