Verschillende aspecten van computer verhuur

Een computer is een elektrisch apparaat en daar kan wel eens iets mee gebeuren waardoor het systeem niet meer functioneert. Daar veel bedrijven echt niet buiten computers kunnen, is er gelukkig altijd nog de mogelijkheid om te huren.

Dit is dus handig als je computer niet meer goed functioneert, maar het kan ook handig zijn als je bedrijf tijdelijk extra capaciteit nodig heeft vanwege grote drukte. Voor beurzen en congressen kan het ook handig zijn om tijdelijk extra computers te huren.

Wat kun je zoal huren?
Bij de meeste verhuurbedrijven kun je eigenlijk alles wat nodig is voor het goed functioneren van een computer huren. Desktops, monitoren, routers, maar ook servers en extra geheugen. Bekijk van te voren wat je denkt nodig te hebben. Ook kun je bij vrijwel alle verhuurbedrijven allerlei randapparatuur huren. Hierbij kun je denken aan printers en dergelijke. Voor veel bedrijven is dit met name voor congressen of beurzen waar zij zich als bedrijf willen presenteren een ideale oplossing om tijdelijk over extra apparatuur te kunnen beschikken.

Investering in kopen of huurkosten betalen?
Er zijn bedrijven die niet zelf hun apparatuur kopen maar ervoor kiezen om deze te huren. Zo besparen ze op een flinke investering en het scheelt vaak ook kosten in onderhoud en reparaties. Bij menig verhuurbedrijf bestaat de mogelijkheid om na een vooraf bepaalde periode de  gehuurde apparatuur  alsnog te kopen. Bij het huren van computers en dergelijke zit meestal de verzekering bij de prijs inbegrepen. Vaak wordt de huur voor een bepaalde periode aangegaan, wil je echter nog langer gebruik maken van de computer dan is vaak verlenging goed mogelijk. 

De kosten van computer verhuur
De kosten voor het huren zijn verschillend. Voor het tijdelijk huren ben je in verhouding meer geld kwijt dan voor de huur voor een langere periode. Er kunnen wel wat extra kosten over heenkomen, bijvoorbeeld voor de bezorging. Zoals gezegd zit vrijwel altijd de verzekering bij de prijs inbegrepen. Bij de meeste verhuurbedrijven kun je de prijslijsten van de computer verhuur opvragen, deze zullen je dan opgestuurd worden. Laat eventueel een vrijblijvende offerte opmaken zodat je een goed beeld hebt van de kosten. Let ook op de mogelijkheid om na verloop van tijd toch tot aankoop over te gaan en wat de kosten hiervan zijn.