Beamer verhuur voor consumenten en bedrijven

Een beamer is een soort beeld- en videoprojector die voor veel doeleinden gebruikt kan worden, zoals voor presentaties van bedrijven of tijdens voorlichtingsdagen of bijvoorbeeld op scholen. Door de vele toepassingen is een beamer een apparaat dat veel verhuurd wordt.

Natuurlijk zijn er ook genoeg bedrijven en instellingen die zelf een of meerdere beamers in huis hebben maar het huren ervan komt ook veel voor

Het gemak van een beamer
Veel bedrijven en instellingen, maar ook zeker scholen maken nogal eens gebruik van een beamer. Als ze er zelf geen in hun bezit hebben dan is het heel eenvoudig om er voor een bepaalde periode een te huren. Zeker als een bedrijf presentaties wil gaan geven op andere lokaties kan dit echt een uitkomst zijn. Er zijn in heel Nederland verschillende bedrijven te vinden waar je uitstekend terecht kunt voor verhuur van deze apparatuur. Het verschil tussen de diverse typen beamers zit voornamelijk in de lichtsterkte en in de maximale resolutie. Alle benodigdheden voor een goede werking worden normaliter bijgeleverd. Het apparaat weegt rond de 5 kilo is is dus best eenvoudig te vervoeren.

Accessoires en mogelijkheden
Als je een beamer gaat huren dan zullen alle benodigdheden bijgesloten zitten. Je kunt het apparaat heel eenvoudig aansluiten op een computer, een laptop, een dvd en camera- en stereo apparatuur. De mogelijkheden voor een goede presentatie zijn dan ook ontzettend groot. Er zit een uitgebreide handleiding met instructies bij voor een goede installatie. Wil je een projectie scherm of een tv samen met een beamer huren, dan is dat bij de meeste verhuurders ook mogelijk. De mogelijkheden voor deze extra's zijn per verhuurder wisselend en daarom kun je het beste bij de verhuurder zelf informatie hierover vragen.

De kosten van het huren
Voor het huren moet je vanzelfsprekend betalen en hoeveel dat is, is per verhuurder verschillend. Grofweg zal de prijs voor de duur van een dag rond de 100 a 150 euro liggen. Wil je voor meerdere dagen huren, dan is ook dat mogelijk. De huurprijzen worden dan, relatief gezien, per dag iets lager. Wil je extra's huren zoals een LCD scherm dan zal ook hier een prijs voor worden berekend. Voor een LCD scherm zal ook rond de 100 euro per dag worden berekend. 

Op tijd reserveren en annuleren
De meeste verhuurders stellen het op prijs of eisen zelfs dat je vooraf reserveert. Nu is dat voor jezelf natuurlijk ook prettiger, je weet dan zeker dat je een beamer tot je beschikking hebt. Mocht je onverhoopt toch willen annuleren dan is dat vrijwel overal mogelijk. Of er kosten aan verbonden zijn, kan echter weer verschillend zijn per verhuurbedrijf. Dit is dan ook een punt waar je op moet letten. Een waarborgsom wordt in de meeste gevallen wel gevraagd. Deze krijg je na afloop van de huurperiode weer terug.