Steigerverhuur voor ondernemers en particulieren

Een steiger is bij veel klussen in en rondom huis een onmisbaar hulpmiddel. Natuurlijk kun je veel klussen ook klaren met behulp van een ladder maar een steiger is toch voor bepaalde klussen makkelijker om op te werken.

 

Zeker voor schilderwerk rondom je woning kan een steiger uitkomst bieden. Ze zijn in diverse afmetingen te huur dus hoe hoog je ook moet werken, een steiger zal ervoor te vinden zijn. Een rolsteiger biedt uitkomst als hij nogal eens verplaatst moet worden.  Om de zoveel meter bevindt er zich een werkvloer waar je je prima op kunt bewegen en op die manier goed je werkzaamheden uit kunt voeren.

Rolsteigers en hun toepassingen
Rolsteigers worden veel verhuurd mede omdat ze snel op te bouwen zijn en gemakkelijk te plaatsen zijn. Bij de meeste verhuurders kun je dit type dan ook wel huren. De werkvloeren bij deze modellen kun je op elke gewenste plaats bouwen. Deze exemplaren worden veel gehuurd door mensen voor het verven en ander onderhoud van hun woning.

Vaste steigers voor grote projecten
Er zijn ook vaste steigers te huur. Deze worden voornamelijk gebruikt voor grote onderhoudsprojecten aan gebouwen en dergelijke. Ook bij dit type geldt dat vrijwel alle hoogtes te realiseren zijn.

Steigers en veiligheidseisen
Het is natuurlijk erg belangrijk dat je veilig kunt werken. Bij verhuurbedrijven worden dan ook goedgekeurde modellen verhuurd die aan alle eisen voldoen. Het is wel zaak de steiger goed te plaatsen natuurlijk. Zorg er voor dat als je zelf plaatst, dat je alles goed vast zet en eventueel verankert aan je woning. Let ook zeker op de ondergrond waar je je steiger wilt gaan plaatsen. Is dit in de tuin zonder verharding, dan kun je hier het beste iets onder plaatsen zodat de steiger niet weg kan zakken in de grond, met alle narigheid vandien.

Mogelijkheden laten bezorgen en plaatsen
Een steiger bestaat veelal uit losse onderdelen die ter plaatse in elkaar kunnen worden gezet. Bij het huren kun je er ook voor kiezen om de steiger te laten plaatsen, al dan niet tegen een kleine vergoeding, informeer hier even naar. Na afloop van de huurperiode kun je de steiger weer op laten halen. Het kan in bepaalde gevallen nodig zijn een vergunning te hebben voor het plaatsen van een steiger, hierover kun je informatie inwinnen bij de gemeente. Dit kan het geval zijn als hij op een openbare weg moet worden geplaatst.