Naar een verhuurbedrijf voor een heftruck

Bij veel werkzaamheden is een heftruck een handig hulpmiddel. Je kunt hiermee moeiteloos allerlei zaken optillen en op die manier gemakkelijk verplaatsen.

Bedrijven die veel gebruik maken van heftrucks hebben er vrijwel altijd wel een in hun bezit. Ook wordt er, eventueel daarnaast, veel gebruik gemaakt van huur, zeker in drukkere periodes waarbij extra capaciteit op de werkvloer is vereist.

Soorten en uitvoeringen
Er zijn verschillende soorten heftrucks die je kunt huren. De verschillende modellen hebben een verschillend draagvermogen en ook de maximale reikhoogte is verschillend. Zo is er voor elk karwei een geschikte uitvoering te vinden. De medewerkers bij de verhuurder kunnen je, mocht dat nodig zijn, voorzien van een geschikt advies. De meest bekende soort is de vorkheftruck. Spullen die op pallets staan kunnen hiermee heel gemakkelijk verplaatst worden.

Het heftruck certificaat is een pre
Voor het besturen zal je in veelal in het bezit moeten zijn van een heftruck certificaat. Dit is ingesteld voor betere veiligheid op de werkvloer, in het kader van de Arbowet. Bedrijven geven hun medewerkers dan ook vaak de gelegenheid om een cursus hiervoor te volgen. Na afloop van de cursus zal je een examen moeten doen en bij goed gevolg krijg je het certificaat. Dit certificaat blijft 5 jaar geldig. Door het verplicht stellen van dit certificaat wordt er veiliger en efficienter gewerkt.

Algemene huurvoorwaarden
Voor het huren van een heftruck gelden bepaalde huurvoorwaarden. Bedrijven die een eigen website hebben vermelden deze voorwaarden meestal op hun website. In de algemene voorwaarden staan een aantal belangrijke aspecten vermeld. Dit zijn onder andere eventuele transportkosten, deze komen meestal voor rekening van de huurder. Ook met het oog op onderhoud staan er afspraken in de algemene voorwaarden. Het dagelijkse onderhoud komt vrijwel altijd voor rekening van de huurder, het grote onderhoud zal voor rekening zijn van de verhuurder. Een heftruck moet natuurlijk verzekerd zijn en meestal is dit door de verhuurder geregeld., waarbij er wel een eigen risico kan zijn. Het is zeker verstandig om de algemene voorwaarden goed door te nemen. Verder is het nog even goed om te weten dat er een minimum leeftijd wordt vereist voor het bedienen van een heftruck, deze leeftijd is 18 jaar. Een verhuurder kan ook als eis stellen dat de degene die de heftruck zal bedienen hiervoor het benodigde certificaat in zijn of haar bezit heeft.