Zoeken en vinden van bouwliften in de verhuur

Een bouwlift is een soort lift die op bouwterreinen wordt gebruikt, en waarmee materialen ophoog en naar beneden worden gebracht. Een bouwlift heeft een stalen onderstel, meestal voorzien van wielen waardoor je hem makkelijk op een andere plaats kunt zetten.

De aandrijving wordt meestal door een elektromotor gedaan. Tegen overbelasting is een rem ingebouwd, dit is wettelijk verplicht. Met een bouwlift mogen nooit personen worden vervoerd.

Soorten bouwliften
Er zijn verschillende types bouwliften te huur. Het verschil zit vooral in het maximale draagvermogen en hoogte. De kleinste uitvoering heeft echter al een draagvermogen van rond de 300 kilo. De grootste met het meeste vermogen kan wel een laadgewicht dragen van 2000 kilo. De grotere exemplaren hebben in het algemeen ook het hoogste bereik. Dit kan een bereik zijn van wel 150 meter. Zo kun je voor ieder bouwproject een passende bouwlift huren.

Bouwlift huren in plaats van kopen
Voor aannemers is het aanschaffen van allerlei  aannemersmaterieel en dus ook een of wellicht meerder bouwliften een grote investering. Er zijn grote aannemers die dit doen, maar er zijn er ook genoeg die aan het huren ervan de voorkeur geven.  Een bijkomend voordeel van huren is dat er ook tal van andere zaken kunnen worden gehuurd. Ieder bouwproject heeft weer andere machines en apparaten nodig. 

De huurkosten van bouwliften
Er hangt een flink prijskaartje aan huren, dat zal je niet verbazen. . Als je huurt zijn voor een groot deel ook de kosten voor onderhoud en reparatie voor de verhuurder. Voor langere termijn verhuur is het vaak mogelijk speciale onderhoudscontracten af te sluiten. Meer informatie over deze onderhoudscontracten en de voorwaarden hiervoor kun je opvragen bij de verhuurder. Voor exacte prijzen kun je het beste contact met een verhuurbedrijf opnemen om een geheel vrijblijvende offerte op te laten maken. De waarborgsom die je dient te betalen krijg je na afloop weer terug mits je het gehuurde weer onbeschadigd inlevert. Bij eventuele beschadigingen kan het verhuurbedrijf een gedeelte van de waarborgsom in houden ter vergoeding. Hierover kun je ook informatie vinden in de algemene voorwaarden.