Mogelijkheden betreffende zeilbootverhuur

Nederland is een waterrijk land en in veel gebieden en plaatsen kun je dan ook goed terecht als je een zeilboot wilt gaan huren.

 

 

Zeilen is erg leuk, zowel voor jong als voor oud. Voor personeelsfeesten en bedrijfsuitjes is het ook een leuk idee om eens een zeilboot te gaan huren. Er zijn veel verhuurbedrijven te vinden waar je hiervoor terecht kunt.

De mogelijkheden met een zeilboot
Een zeilboot huren is veelal mogelijk voor een halve of hele dag. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Zo zijn er voor bijvoorbeeld bedrijfsuitjes of andere aangelegenheden meestal speciale arrangementen bedacht door het verhuuurbedrijf. Een en ander kan eventueel worden ingedeeld en aangepast naar je eigen wensen. Je hebt de beschikking over een of meerder zeilboten en ook aan een hapje en een drankje is gedacht. Een Schippersbitter mag hier natuurlijk niet bij ontbreken. Ook zijn er mogelijkheden om een instructeur “bij te reserveren”.

Varen en slapen
Er bestaan ook mogelijkheden om een zeilboot te huren voor een aantal dagen. Hier zijn ook weer speciale arrangementen voor. De overnachtingen vinden veelal plaats in hotelletjes aan wal. Gedurende een aantal dagen heb je dan de beschikking over een zeilboot en kun je heerlijk varen. Voor wat minder gevorderde zeilers bestaat de mogelijkheid om een instructeur tegen betaling te laten zeilen of zelfs les te laten geven.

Soorten en typen
Er worden allerlei soorten zeilboten verhuurd. Een bekende en ook populaire uitvoering is de zogenaamde Valk. Deze biedt plaats aan 4 tot 5 personen. Het is een open model en de boot is vrij gemakkelijk te zeilen. Verder kennen we nog de zeilpraam. Ook dit is een open uitvoering die voldoende ruimte aan boord heeft voor mensen die even heerlijk van de zon willen genieten aan boord. Wat ook leuk is, is de Pico. Dit zijn kleine eenmansuitvoeringen, en ze zijn uitermate snel en sportief. Ook aan de kleintjes is gedacht, in de vorm van te huren kleine eenmansbootjes.

Huurperiodes en prijzen 
Je hebt de mogelijkheid om een zeilboot voor een dag te huren maar dit is ook mogelijk voor een weekend of voor een hele week. De prijzen zijn erg verschillend. Bepalend hiervoor is de huurperiode maar ook de periode waarin je wilt huren. In het hoogseizoen zul je meer moeten betalen dan in het laagseizoen. De prijzen die je moet betalen voor een zeil arrangement zijn erg afhankelijk van het soort arrangement van je keuze. Kies je een arrangement met eten en drinken dan ben je vanzelfsprekend meer geld kwijt dan wanneer je slechts kiest voor wat drankjes aan boord. Wil je ook nog graag een instructeur mee aan boord hebben dan zal je hier ook extra voor moeten betalen. Wil je voor een speciale gelegenheid een of meerdere zeilboten, dan kun je het beste bij meerdere bedrijven een prijsopgaaf aanvragen en op basis hiervan je keuze maken. 

De verzekering en de algemene voorwaarden
De verhuurder van de zeilboot heeft normaliter een goede verzekering afgesloten, onder ander een aansprakelijkheidsverzekering, diefstal en casco verzekering. Mocht je onverhoopt een aanvaring krijgen met een ander dan zul je schriftelijk hiervan bewijs moeten overleggen aan de verhuurder. Er geld vaak wel een bepaald bedrag eigen risico bij schade. Dit kan echter per bedrijf verschillend zijn. De zeilboten worden schoon verhuurd en je dient deze dan ook weer schoon terug te brengen. Lees altijd goed de algemene huurvoorwaarden, waarin deze aspecten beschreven worden.

Extra services
Veel verhuurders van zeilboten bieden de service om extra spullen te huren. Je kunt hierbij denken aan een dektent, handig bij slecht weer. Ook zwemvesten zijn een mogelijkheid, zeker verstandig en aan te bevelen als je kinderen mee aan boord hebt. Ook een buitenboordmotor is mogelijk. Deze kan zeker van pas komen als de wind het af laat weten, door deze buitenboordmotor kun je dan toch verder komen! Om goed tegen weer en wind beschermd te zijn bieden veel verhuurders ook de mogelijkheid om zeilpakken te huren. Voor deze extra's dien je dan wel extra te betalen. Soms gelden er in bepaalde periodes speciale akties, bij de huurprijs van een zeilboot zullen deze extra's dan bij de prijs inbegrepen zitten.