De verhuur van een jacht

Voor de meeste mensen is een tochtje maken met een jacht een unieke belevenis. Het is dan ook mogelijk om voor veel doeluiteinden een jacht te gaan huren.

 

 

Of het nu gaat om de huur voor een dagje of voor de duur van je gehele vakantie, het is vrijwel allemaal mogelijk. Wil je je wel eens wanen in de wereld van luxe en weelde aan boord van een luxe, exclusieve jacht? Ook hier zijn zeker mogelijkheden voor te vinden. Of wellicht wil je graag eens aan boord van een zeiljacht varen. Een compleet andere manier van varen maar wel een belevenis natuurlijk. Hiervoor zijn ook mogelijkheden te vinden. Nederland is een waterrijk land en aan verhuur van jachten is dan ook geen gebrek in ons land. Zeker in de gebieden die dicht bij het water gelegen zijn zul je deze bedrijven ruimschoots kunnen tegenkomen.

Soorten en maten
Op het gebied van jachten is er een uitgebreide keus. Van eenvoudig tot luxe, van groot tot klein en met catering of zonder. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat. De meeste jachten zijn geschikt voor 2 tot 4 personen. Echter zijn er ook grotere modellen beschikbaar waar je tot 10 personen aan boord kunt om een tocht te maken. Afhankelijk van het aantal personen waarmee je wilt gaan varen kun je je keus laten vallen op een bepaalde soort.

De inventaris aan boord
Als je er voor kiest om je gehele vakantie of een weekend te huren dan is het natuurlijk erg handig als je niet zelf allerlei zaken mee hoeft te nemen. Bij menig verhuurbedrijf is dit dan ook in zijn geheel niet nodig en zijn de jachten compleet uitgerust met een uitgebreide inventaris. Hierbij kun je denken aan zaken als bestek, glazen, borden, pannen enzovoorts. Maar er zijn natuurlijk nog meer zaken die erg belangrijk zijn om bij je te hebben als je het ruime sop kiest. Dit zijn onder andere stootkussens, het ANWB almanak,  reddingsboeien, een brandblusser en natuurlijk het vaarreglement. Veiligheid gaat toch altijd boven alles. Vaak krijg je van het verhuurbedrijf ook een kaart mee waarop alle vaarroutes duidelijk staan aangegeven. Zeker als je je op onbekende wateren bevindt geen overbodige luxe. Wil je even voor anker gaan dan mag een anker natuurlijk (vanzelfsprekend) niet ontbreken. Voor de nachten zijn er veelal ook kussens en dergelijke aanwezig. Dit alles kan natuurlijk per verhuurder verschillen. Je doet er dan ook verstandig aan om hier vooraf naar te informeren.

De periode van de verhuur
Het is ook mogelijk om slechts voor een dag te huren. Bedrijven die een personeelsuitje of feestje organiseren kunnen hier goed gebruik van maken. Het personeel zal hier zeker van genieten. In het kader van teambuilding zou je kunnen overwegen om een zeiljacht te gaan huren, in dit geval moet iedereen flink zijn best doen om een geslaagde tocht te hebben en dit zal de onderlinge banden versterken. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om een feest aan boord te geven. Wil je de catering ook uit handen geven? Dit is mogelijk, informeer hiernaar bij de betreffende verhuurder. Een barbecue plannen aan boord of na afloop van een dagje varen? Je zegt het maar, er is veel mogelijk.

Huurprijs van een jacht

Een en ander kost natuurlijk wel wat. Hoeveel exact is moeilijk te zeggen. Dit hangt namelijk van een aantal factoren af. Allereerst is het soort jacht hiervoor van groot belang. Ga je voor luxe en exclusief dan zul je dit zeker voelen in je portemonnee. Het is natuurlijk wel een onbetaalbare en onvergetelijke ervaring om je eens een van de rijksten der aarde te wanen! Voor een eenvoudige motorjacht ben je veel minder geld kwijt en ook dit is natuurlijk een leuke belevenis. Verder is de periode gedurende welke en waarin je huurt bepalend voor de prijs. Ook zaken als wel of geen verzorging aan boord hebben invloed op de prijs. Bij veel verhuurbedrijven bestaat de mogelijkheid om speciale arrangementen te boeken. In de meeste gevallen zijn deze scherp geprijsd. 

Bedrijven waar je kunt huren
Op het internet kun je veel informatie en adressen vinden van verhuurders van jachten, al dan niet bij jou in de buurt. De meesten van hen hebben een eigen website waar veel informatie op te vinden is. Zo staat vaak beschreven waaruit hun vloot bestaat en kun je een indicatie vinden van de prijzen. Ook algemene voorwaarden en dergelijke worden vermeld. Tevens bestaat de mogelijkheid om een vrijblijvende offerte aan te vragen. Heb je speciale wensen dan is dit in de meeste gevallen bespreekbaar.