Waar kunt u terecht voor het huren van een boot

Wil je eens een dagje doorbrengen op het water of zelfs een hele vakantie doorbrengen op een boot, dan is dat reden genoeg om op zoek te gaan naar een geschikte verhuurder.

 

Gelukkig zijn er in ons waterrijke land tal van mogelijkheden op dit gebied. Zeker in de provincie Friesland, wat de waterrijkste provincie is van ons land, zijn er zeer veel mogelijkheden. Of het nu gaat om verhuur voor een dag of voor een week, het maakt niet uit. 

Verschillende soorten en maten
Bij deze verhuurbedrijven kun je verschillende boten huren, van groot tot klein. Wat je wilt, is natuurlijk afhankelijk van het aantal personen waarmee je gaat. Ook een eenvoudige roeiboot huren is op veel plaatsen mogelijk. Wil je liever niet zelf roeien dan kies je natuurlijk voor een model waar een motor aan zit. Voor actieve tochten kun je je keus laten vallen op een zeilboot, mogelijkheden te over dus.

Varen tijdens uitjes en dagtripjes
Veel bedrijven organiseren jaarlijks een of meerdere personeelsuitjes. Tijdens een personeelsfeestje is het natuurlijk ook leuk om het ruime sop te kiezen. Afhankelijk van de grootte van het personeelsbestand wat deelneemt aan een dergelijk uitje kan de keus voor het soort boot gemaakt worden. In het kader van teambuilding is het wellicht een optie om te kiezen voor zeilboten. Hierbij zal een ieder zijn beste beentje voor moeten zetten om tot een geslaagde zeiltocht te komen. Vaak zal er bij dit soort verhuur een schipper meegaan om het een en ander in goede banen te leiden. Het is bij veel bedrijven ook mogelijk om bepaalde arrangementen te boeken. Hierbij kun je denken aan de huur inclusief een hapje en een drankje. Maaltijden of een barbeque behoren ook tot de mogelijkheden. Dit kan plaats vinden aan boord of op een aanlegplaats. Na afloop van een dagje varen iets eten kan natuurlijk ook. Mogelijkheden genoeg.

Rondvaarttochten maken in Nederland
In veel plaatsen in Nederland vind je rederijen die rondvaarten in deze steden organiseren. Ook hier kun je terecht om een boot af te huren voor een speciale gelegenheid. Op die manier zien je gasten de stad eens van een andere kant. Ook zijn er bedrijven waar je een boot kunt huren voor zakelijke gelegenheden. Vergaderen aan boord in combinatie met een lunch of een borrel, genieten van een tochtje over het water. Het is allemaal mogelijk. De catering kan volledig verzorgd worden door deze bedrijven. De kosten hiervan zijn erg verschillend en voor een groot deel natuurlijk afhankelijk van het soort catering dat je wenst.

Waar vind je verhuurbedrijven van boten?
Zoals gezegd zijn er in heel Nederland voldoende boot verhuurbedrijven te vinden. Maar zeker in de buurt van grote wateren zal je veel aanbod tegenkomen. De meeste verhuurbedrijven hebben tegenwoordig een eigen website op het internet staan met daarop uitgebreide informatie omtrent hun diensten. Hierop kun je dus al veel wijzer worden. Ook staan in de meeste gevallen de prijzen hierbij vermeld. Mocht je echter een arrangement willen samenstellen of speciale wensen hebben dan kun je hierover het beste contact opnemen met het betreffende verhuurbedrijf.  Vaak kun je door middel van het sturen van een email de gewenste informatie opvragen en anders kun je natuurlijk altijd telefonisch contact opnemen.

Kosten en voorwaarden 
De kosten van het huren van een boot zijn natuurlijk erg afhankelijk van de soort. Ook de periode is natuurlijk bepalend. Voor het huren van zwemvesten of andere aanverwante zaken wordt veelal een extra bedrag berekend. Ga je een boot huren en neem je kinderen mee dan is een zwemvest echter wel belangrijk. Bij grote groepen gaat er vaak een schipper mee. Dit zal ook duurder zijn dan varen zonder schipper. Zeker in de zomermaanden wanneer veel mensen er voor kiezen om eens een dagje op het water te bivakkeren kun je het beste ruim te voren reserveren, dit om teleurstellingen te voorkomen. In de meeste gevallen zal men om een geldige legitimatie vragen en zal je vooraf een borg moeten betalen. Verdere voorwaarden zijn te verkrijgen bij iedere verhuurder.