De verhuur van sloepen

Als je graag eens een keer er op uit wilt trekken met een sloep om de wereld eens vanaf het water te bekijken is is dat zeker mogelijk.

 

 Ook als je zelf niet in het bezit bent van een sloep dan zijn er in ons land voldoende mogelijkheden om te huren.

Soorten, vaarbewijs en waterkaarten
Er zijn veel verschillende soorten en types sloepen die aangeboden worden voor verhuur. Er zal ook verschil in grootte zijn; houd hiermee rekening als je besluit te huren. De meeste modellen zijn toch zeker geschikt voor een man of 10, echter hier kun je voorafgaand het beste naar informeren. Verder heb je voor het varen met een sloep geen vaarbewijs nodig. De meeste verhuurders vragen echter wel vaar ervaring en je kunt dan ook zonder schipper varen. De sloepen zijn vrijwel altijd voorzien van een overkapping en kussensets. Vaak is er ook een zwemtrap aan boord, zodat je onderweg even heerlijk in het water kunt gaan zwemmen. Bij vertrek krijg je een waterkaart mee waarop leuke routes om te varen staan uitgestippeld.

Op tijd reserveren
Wil je er zeker van zijn dat je de beschikking kunt hebben over een of meerder sloepen dan doe je er zeker verstandig aan om dit vooraf te reserveren bij het verhuurbedrijf. Varen met een sloep is ook een leuk idee voor een familiedag of een personeelsuitje. Er zijn ook mogelijkheden om onderweg ergens aan te meren en een heerlijke picknick in te lassen. Of na afloop van een dagje uitwaaien op het water nog een gezellige barbecue te houden. Er zijn verhuurbedrijven die dit ook voor je kunnen organiseren. Heb je dan ook bepaalde wensen op dit gebied dan kun je dit kenbaar maken zodat zij kunnen kijken wat er mogelijk is.

De kosten en voorwaarden
Per verhuurbedrijf kunnen er verschillende regels gelden. Veelal is huren mogelijk vanaf een paar uur. De kosten hiervan liggen rond de 30 euro per uur. Veel bedrijven verhuren vanaf maart tot ongeveer midden oktober. en bij sommige bedrijven is het in de weekenden alleen mogelijk om een sloep voor de hele dag te huren, zeker gedurende de zomermaanden. Zoals gezegd is een vaarbewijs niet noodzakelijk maar enige vaarervaring wel. Ook dient de huurder minimaal 21 jaar te zijn. Er zal bij de meeste verhuurbedrijven naar een geldig legitimatiebewijs worden gevraagd. De verzekering en de brandstof zit normaliter bij de huurprijs inbegrepen. De mogelijkheid bestaat om zwemvesten voor kinderen bij te huren. Hiervoor dient wel betaalt te worden. Als je kinderen mee aan boord hebt is dit echter wel aan te bevelen, zeker met heel kleine kinderen. Bij het huren zul je ook een borg moeten betalen, maar deze krijg je na afloop weer terug als je de sloep zonder schade en volgens afspraak weer inlevert.

Extra mogelijkheden en arrangementen
Bij enkele verhuurbedrijven bestaat de mogelijkheid om bepaalde arrangementen te boeken. Je huurt voor je gezelschap een of meerder sloepen en na een paar uurtjes gevaren te hebben heb je aansluitend een feestavond. Dit kan een barbecue zijn of een avond met live muziek. Wil je hier meer over weten dan is dit op het internet te vinden. Voor dit soort arrangementen liggen de prijzen vanzelfsprekend hoger dan bij het enkel en alleen huren zonder extra faciliteiten. Reserveren kan geen kwaad, zeker tijdens de zomermaanden. Je zult dan zeker niet de enige zijn die gebruik van een sloep wil maken en om te voorkomen dat je naast het net vist, is reserveren erg verstandig.