Informatie over motorboot verhuur

Als je in ons waterrijke land een boot wilt huren, dan zul je erachter komen dat hier uitstekende mogelijkheden voor zijn. Dit geldt dus ook voor motorboten.

 

 

Zeker in de regio's rondom de Friese meren aan aan de kusten van Nederland zijn veel motorboot verhuurbedrijven te vinden. Wil je eens een dagje rondbrengen op het water en dit per motorboot doen dan kun je bij deze bedrijven goed terecht. Er zijn mogelijkheden om voor een langere periode te huren, maar ook een ochtend of een middag is mogelijk.

Eisen die worden gesteld
Het voordeel van het varen met een motorboot is het feit dat je er geen vaarbewijs voor nodig hebt. Voorwaarde voor de verhuur is wel dat de bestuurder de leeftijd van 18 jaar heeft bereikt. Ervaring met betrekking tot het besturen is ook niet beslist noodzakelijk maar wel handig natuurlijk. Verder kan het verhuurbedrijf je vragen om een geldig legitimatiebewijs te laten zien en kan het zijn dat je een bepaalde borgsom moet betalen. Verder kun je het best kijken of er zwemvesten aan boord van de motorboot zijn en als dat niet het geval is deze eventueel bij te huren. Zeker met kleine kinderen aan boord is dit aan te bevelen.

Mogelijkheden bij slecht weer
Is de weersvoorspelling niet zo gunstig en is er regen in aantocht? Het zou natuurlijk jammer zijn als er tijdens je vaartocht een flinke hoosbui de pret komt bederven. Je hebt dan ook de mogelijkheid om te kiezen voor een model met overkapping. Zo zit je tijdens een regenbui tenminste beschut en valt je uitje niet letterlijk in het water! Zijn de weersvoorspellingen dusdanig goed dat je zeker weet dat het droog zal blijven dan is een overkapping niet noodzakelijk.

Waar vind je motorboot verhuur?
Zoals gezegd is ons land rijk aan watergebieden. Zeker rondom deze waterrijke gebieden zijn veel verhuurders te vinden. Je kunt hierbij denken aan de gebieden rondom de Friese meren. Maar ook aan de kusten zijn volop bedrijven te vinden. Kijk eens op het internet en je zult veel adressen kunnen vinden. Heb je specifieke wensen betreffende het huren van een motorboot dan kun je hierover het beste contact met een verhuurbedrijf opnemen. Op die manier kun je snel te weten komen of aan deze specifieke wensen kan worden voldaan.

Motorboten in het buitenland
Ook in het buitenland is het vaak mogelijk om een motorboot te huren. Bijvoorbeeld op Curacao. Dit is zeker een hele belevenis. Er zijn ook hier verhuurders te vinden. Onderweg kun je fantastisch snorkelen of gewoon genieten van al dat moois om je heen. Ook in andere landen zijn er mogelijkheden. Wil je hier wel eens meer over weten dan kun je op het internet meer informatie vinden.

Huren bij een particulier
Nog een mogelijkheid om een motorboot te huren is om dit particulier te doen. Er zijn bezitters van motorboten die deze gedurende bepaalde periodes per jaar verhuren. Voor hen betekent dit een extra zakcentje. Aanbod van particuliere verhuur is op de diverse daarvoor bestemde advertentiesites op het internet te vinden.

De prijs die je moet betalen
De prijzen die je moet betalen kunnen nogal verschillend zijn. Mede bepalend hiervoor is de periode waarin en de periode waarvoor je wilt gaan huren. Ook bepalend voor de huurprijs is het type en de grootte van de boot. Vanzelfsprekend betaal je meer voor de huur van een grote dan voor een kleine motorboot. Ook in de drukke zomermaanden en vakantieperiodes zal de huurprijs een stuk hoger zijn dan in andere periodes. Vaak wordt er een korting op de huurprijs gegeven als je een langere periode gaat huren.